Bekendmaking keynote spreker Academie Permanent (2/5)

De komende weken willen we u graag op de hoogte brengen van de verschillende keynote sprekers die we mogen verwelkomen tijdens de eerste editie van Academie Permanent. Het programma Academie Permanent biedt u de mogelijkheid om werken, ontwikkelen en leven met elkaar te combineren. Bij deelname wordt u voor een jaar lid van dé community voor managers, professionals en bestuurders.

Inspiratieseminar 2: Donders, een instituut om over na te denken

Het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour is een onderzoekscentrum van wereldklasse, gewijd aan het begrijpen van de menselijke cognitie en het gedrag bij gezonde en zieke personen. Het instituut is de thuisbasis van meer dan 600 onderzoekers uit 35 landen. Zij dragen bij aan de ontwikkeling van de hersen-, cognitieve en gedragswetenschappen door middel van onderzoek, het verbeteren van de gezondheid, onderwijs & technologie en door het toepassen van innovaties.

Op het snijvlak

De missie van het instituut bestaat uit het uitvoeren van excellent interdisciplinair onderzoek op het snijvlak tussen genetische, moleculaire en cellulaire processen aan de ene kant en computationele, system-level neurowetenschap met cognitieve en gedragsmatige analyse aan de andere kant. Volgt u het nog? Dat gaat onder meer over taal en communicatie, perceptie, plasticiteit & geheugen en ook over hersennetwerken & neuronale communicatie.

‘To predict and control’

Onderzoek uitgevoerd aan het instituut heeft een grote potentie voor de samenleving. Een belangrijk doel daarbij is om expertise en kennis te verspreiden over maatschappelijke thema’s zoals onderwijs, geneeskunde en technologie. Tijdens het werkbezoek van Academie Permanent in december 2016 volgen we de masterclass ‘how to predict and control actions in stressful situations’.

Keynote spreker
Sander baisAls keynote spreker voor deze dag introduceren wij graag prof. dr. ir. Sander Bais. Sander Bais is een vooraanstaand theoretisch natuurkundige aan de Universiteit van Amsterdam. Bais’ bijzondere talent om complexe vraagstukken tot de essentie terug te brengen stelt hem in staat om de boodschap van de natuurwetenschap voor een breed publiek begrijpelijk te maken.

Wilt u deelnemen aan Academie Permanent? Meld u hier aan middels het aanmeldformulier Academie Permanent!

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.