Bekendmaking keynote spreker Academie Permanent (1/5)

De komende weken willen we u graag op de hoogte brengen van de verschillende keynote sprekers die we mogen verwelkomen tijdens de eerste editie van Academie Permanent. Het programma Academie Permanent biedt u de mogelijkheid om werken, ontwikkelen en leven met elkaar te combineren. Bij deelname wordt u voor een jaar lid van dé community voor managers, professionals en bestuurders.

Inspiratieseminar 1: Rotterdam als proeftuin voor ‘Open Urban Design’

Lijnbaan, koopgoot, zwaan, markthal, haaievin, hofbogen, kubuswoning. Rotterdam is sinds de Tweede Wereldoorlog uitgegroeid tot architectuurhoofdstad van Nederland. Hét centrum van vernieuwende architectuur en stedenbouw. En thuisbasis van toonaangevende, experimentele en innovatieve bureaus die het fundament leggen onder een prikkelend en stimulerend architectuur- en stedenbouwklimaat.

Rotterdams werkveld
Die veelheid aan spraakmakende bureaus, van al langer gevestigde namen als OMA, MVRDV, West 8, KCAP en Neutelings Riedijk Architecten tot wat recenter opkomende bureaus als Powerhouse Company, Superuse Studios, De Urbanisten, Doepel Strijkers en ZUS, vormt een fundament onder de new open urban design beweging. Enerzijds omdat daar de architecten en stedenbouwkundigen werken die hun praktijk verbinden met onderzoek en onderwijs. Anderzijds omdat deze bureau’s het gedachtengoed ook internationaal verbreiden.

Healing Environment
Transformaties in open urban design en de problematiek waar overheden en organisaties daarbij voor staan. Dat thema vormt in november 2016 het vertrekpunt van het eerste werkbezoek in Academie Permanent. Over de impact van het nieuwe werken, de healing environment en open stedenbouw in onze netwerksamenleving. Een exemplarische rondgang door de stad toont hoe een nieuwe generatie stedenbouwkundigen en architecten hier invulling aan geven.

Keynote spreker
Mieke GerritzenAls keynote spreker voor deze dag introduceren wij graag Mieke Gerritzen. Mieke is ontwerper en directeur van het Museum of the Image in Breda (voorheen Graphic Design Museum). Ze verwierf in de jaren negentig bekendheid als een van de eerste ontwerpers die voor nieuwe media gingen vormgeven. Ze gaf leiding aan de designafdeling van het Sandberg Instituut, de masteropleiding van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Mieke mag zich ontvanger noemen van de H.N. Werkmanprijs (2000) voor de vormgeving van de leaders voor Nederland 3, de Rotterdam designprijs en de Best Verzorgde Boeken (1994 en 1996).

Wilt u deelnemen aan Academie Permanent? Meld u hier aan middels het aanmeldformulier Academie Permanent!

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.