Bekendmaking keynote Academie Permanent (3/5)

De komende weken willen we u graag op de hoogte brengen van de verschillende keynote sprekers die we mogen verwelkomen tijdens de eerste editie van Academie Permanent. Het programma Academie Permanent biedt u de mogelijkheid om werken, ontwikkelen en leven met elkaar te combineren. Bij deelname wordt u voor een jaar lid van dé community voor managers, professionals en bestuurders.

Inspiratieseminar 3: Op pad met LEA2, de zorgende mensmachine

Robot Care Systems (RCS), gelieerd aan de TU-Delf, ontwikkelt en bouwt zelfstandig werkende hulpmiddelen voor de zorgmarkt. Door robottechnologie te gebruiken, creëren ze daar producten die ouderen ondersteuning bieden om actief en veilig te beschikken over hun eigen tijd. Zo kunnen ouderen langer in hun eigen omgeving blijven wonen.

Persoonlijke aandacht

Hun robots functioneren autonoom en helpen hulpbehoevende ouderen in het dagelijks leven. Ze zorgen voor stabiliteit, veiligheid en gemak, waardoor de gebruikers de controle over hun leven behouden. Hierdoor zijn zij voor bepaalde zaken minder afhankelijk van een zorgverlener. Zorgverleners of familieleden houden dan meer tijd over om andere zorg te bieden, waaronder persoonlijke aandacht.

LEA

Momenteel ontwikkelen ze LEA, de Lean Elderly Assistent. Zij biedt steun bij het lopen. Ze helpt bij het dagritme, geeft bijvoorbeeld aan wanneer medicijnen moeten worden genomen en of het tijd wordt om oefeningen te doen. En via LEA maak je ook makkelijk contact met je omgeving. LEA wordt telkens doorontwikkeld en verder aangepast aan de behoeftes van degene die haar goed kunnen gebruiken. Tijdens het werkbezoek in april 2017 met  Academie Permanent ontmoeten we LEA2. Dr. Maja Rudinac, die aan haar wieg stond, neemt ons mee op pad door haar dagelijks leven.

Keynote spreker

prof.dr. René ten BosAls keynote spreker voor deze dag introduceren wij graag prof. dr. René ten Bos. René Bos is als hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit. Vanuit zijn leerstoel ‘Filosofie van de managementwetenschap’ publiceert hij niet alleen wetenschappelijke artikelen, maar ook toegankelijke managementliteratuur. Hij is bij AOG School of Management kerndocent van de opleiding Filosofie in Organisaties. Tijdens Academie Permanent zal hij stil staan bij de bewustzijn over de relatie tussen mens en machine en bij de kennis over de filosofie en de organisatiekunde.

Wilt u deelnemen aan Academie Permanent? Meld u hier aan middels het aanmeldformulier Academie Permanent!

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.