Werken aan gemeentelijke veranderkracht in de regio Amsterdam!

Bureau Interim & Advies (BIA) van de gemeente Amsterdam en AOG School of Management (AOG) hebben de succesvolle samenwerking verlengd om de ‘veranderkracht’ van de Amsterdamse veranderprofessional te versterken. Na een succesvolle eerste editie start in het najaar de tweede editie van de leergang ‘Veranderkunde’. Deze op maat gemaakte leergang, die een looptijd kent van zeven maanden, richt zich op het mobiliseren van veranderkracht in de regio Amsterdam. Werk je bij een gemeente in de regio Amsterdam en heb je belangstelling, meld je dan aan!

Binnen de gemeenten in de regio Amsterdam staan een flink aantal veranderingen op stapel en zijn er stevige ambities. Maatschappelijke opgaven en bijbehorende processen in de gemeente worden gekenmerkt door turbulentie, veelkleurigheid, onvoorspelbaarheid, onzekerheid en taaiheid. Om succesvolle veranderingen te realiseren is een uitgebreid arsenaal van kennis en ervaring nodig. De veranderaar anno nu moet flink wat in huis hebben: beïnvloedingsvermogen, sturingscompetenties, lef, talloze modellen kunnen hanteren, een organisatiediagnose kunnen stellen, een effectief handelings-repertoire en ook nog beschikken over een uitzonderlijk zelfinzicht. Werken met meerdere veranderperspectieven en leiding nemen in een sterk veranderende ‘setting’ is cruciaal.

Deze inzichten uit de leergang toepassen in jouw eigen werkpraktijk, daar gaat het in deze leergang om. Je werkt aan een eigen, actuele verandercasus en wordt middels kennis-colleges, persoonsgerichte intervisievormen en dialoogsessies geïnspireerd in bijeenkomsten. Zo word je in de leergang uitgedaagd om je potentieel aan te spreken en het beste uit jezelf te halen. De feedback van docenten en mede-cursisten zullen je eigen casus naar een hoger niveau tillen.

In deze tweede editie is naast kerndocent dr. Marco de Witte (AOG), Elsbeth Kassies (BIA) toegevoegd als Leermanager. Door middel van een nauwe samenwerking bewaken zij de rode draad van de leergang. Ze zorgen ervoor dat de deelnemende veranderaars zo optimaal mogelijk kunnen aansluiten bij de specifieke gemeentelijke, bestuurlijke en ambtelijke dynamiek waarin ze bivakkeren.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor deelname?
Neem dan contact op met Elsbeth Kassies (BIA) via e.kassies@amsterdam.nl of met Annemieke Meijering (AOG) via meijering@aog.nl, 088- 556 10 63. De leergang start in september, de informatiebijeenkomst is donderdag 25 juni 2015.

Interim en Advies Amsterdam“Ik ben blij dat we in samenwerking met AOG een nieuwe groep ‘veranderaars’ binnen de gemeente Amsterdam hebben opgeleid. Een belangrijke eerste stap in de inhaalslag van de gemeente om haar eigen verandervermogen te vergroten en de vraagstukken van deze tijd op eigentijdse manieren te benaderen. Hun enthousiasme is aanstekelijk; absoluut een samenwerking die naar meer smaakt.” Laura van Walsem, Hoofd BIA, Gemeente Amsterdam

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.