De vooruitgang voor zijn.

Waarom een professional master bij AOG School of Management?

Onze Master Strategy & Leadership is een professional master, die ook wel een HBO master wordt genoemd. Wat betekent dit nu precies? Waarom kiest u voor een professional master? En waarom bij AOG School of Management? Hoe maakt u een keuze die aansluit bij uw leervraag?

Wat is een professional master?

De snelheid waarmee de wereld om ons heen verandert, ligt hoog. Dit vraagt om hoogopgeleide professionals, die de nieuwste wetenschappelijke inzichten kunnen inzetten om concrete vraagstukken te beantwoorden. In een professional master staat precies deze context centraal. U leert om vraagstukken op vernieuwende, en dus conceptuele en interdisciplinaire manier te benaderen en te verbinden met actuele vraagstukken in uw organisatie. Zo gaan uw inzichten leven!

Wat is het verschil met een WO master?

Het eindniveau van een professional master is gelijk aan een WO master. Beide opleidingen zijn gedefinieerd op hetzelfde niveau in het Europese Kwalificatiekader (EQA) waar de MSc titel mee verbonden is. Het verschil tussen een professional master en een WO master is het beoogde doel, de oriëntatie. Waar een WO master in de eerste plaats gericht is op wetenschappelijke kennisproductie, richt de professional master zich op de toepassing van (wetenschappelijke) kennis voor de dagelijkse en toekomstige praktijk van u als deelnemer. Als basis geldt in beide gevallen wetenschappelijk inzicht. U krijgt daarom altijd kennis op academisch niveau aangereikt.

Welke titel mag ik voeren?

Na het volgen van onze Master Strategy & Leadership mag u een MSc titel voeren.

Waarom kiest u voor een professional master?

De professional masteropleiding Master Strategy & Leadership van AOG School of Management is ontwikkeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping en verbreding van hun kennis ten behoeve van hun dagelijkse praktijk. Dit betekent dat het uitgevoerde onderzoek altijd wordt uitgevoerd met als aanleiding vraagstukken uit uw eigen werkcontext.

Als manager, professional of bestuurder heeft u na het volgen van een professional master een theoretische en onderzoeksmatige kennisbasis. Ook bent u beter in staat over de grenzen van uw eigen vakgebied te kijken. U ontwikkelt zich tot een krachtige gesprekspartner in complexe situaties, door vanuit uw kennis over handelingsmogelijkheden, onderzoeksmethoden en theorieën naar een oplossing toe te werken.

De Master Strategy & Leadership van AOG School of Management

De Master Strategy & Leadership is een unieke en flexibele opleiding voor managers, professionals en bestuurders die een brede, met academische kennis onderbouwde blik op vraagstukken binnen hun huidige organisatie willen ontwikkelen. In de Master Strategy & Leadership is veel aandacht voor uw persoonlijke ontwikkeling. Hiermee leert u vaardigheden als creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend vermogen. Daarmee ontwikkelt u het vermogen tot verder denken. Verder denken over vragen die er voor uw organisatie toe doen, maar ook verder denken over uw rol als leider. Want juist als mens maakt u het verschil als zekerheden geen zekerheden meer zijn en tegelijkertijd de technologische ontwikkelingen het werken in en voor organisatie ingrijpend verandert.

“Ik zocht een academische opleiding die ik zelf kon samenstellen en waarover ik langer kon doen dan een reguliere master. Zodoende kon ik tussen de leergangen door de tijd nemen om de kennis te internaliseren en toe te passen in de praktijk. Bovendien kost zo’n studie veel tijd naast een dynamische fulltimebaan en een gezin met drie kinderen. Al met al was een pittig traject, qua kosten en tijdsinvestering, maar absoluut de moeite waard. In feite een groot cadeau.” Alumna Angelique Groot, marketeer in Stg. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Wilt u meer weten over de Master Strategy & Leadership van AOG School of Management? Download dan de brochure of neem contact op met één van onze studieadviseurs via telefoonnummer 088 556 10 00 of via info@aog.nl

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen, houden we je op de hoogte van nieuwe opleidingen en geven we af en toe korting op evenementen.