Visie op HR en strategie voor de arbeidsmarkt

Eric_nieuwsberichtDat we in een bijzondere tijd leven zal niemand zijn ontgaan. Zo moeten de mensen zich hebben gevoeld die aan de vooravond stonden van de industrialisatie. De technische ontwikkelingen nemen een vlucht en steeds meer werkzaamheden wordt door digitalisering overgenomen. Neem daarbij (langzaam) economisch herstel, een individualiserende samenleving en je kunt op je vingers uitrekenen dat we een bijzondere situatie tegemoet gaan.

 

 

 

Daar waar het aanbod van werk niet altijd meer overeen komt met het aanbod van  medewerkers. Vraag en aanbod op de arbeidsmarkt sluiten niet goed meer aan en er ontstaat grotere inkomensongelijkheid. Toch wil je als werkgever in de toekomst beschikken over het juiste personeel op de juiste plek en wil je de juiste arbeidsverhoudingen nastreven. Maar hoe kun je dat nu al inschatten als je niet precies weet hoe de toekomst van werk er uit gaat zien? En passen onze regelgeving en organisatiemodellen dan nog wel? Moeten we duurzame personeelsplanning inzetten of juist niet? Is flexibilisering noodzaak? Hierop is een visie nodig. Een duurzame toekomstvisie op menselijk kapitaal in de organisatie. En of dat alleen moet bij HR is nog maar de vraag, want hoe ziet HRM straks er uit in een netwerksamenleving? Een HRmanager is misschien straks wel community manager in een netwerk van organisaties. AOG School of Management denkt hier graag over verder en ontwikkelt nieuwe opleidingen die visievormend zijn rondom deze thema’s. Nieuwe opleidingen die worden verwacht, zijn:

Visie op HR – Leidend in verder denken over Human Resources in een veranderende wereld

Arbeidsmarktstrateeg – over mens, werk en maatschappij Verder denken over de toekomst van werk, veranderende arbeidsverhoudingen en de impact voor uw organisatie

Nu al interesse in deze opleiding of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen over deze thema’s? Neem dan contact met mij op via buffinga@aog.nl of via 06 83 67 15 60

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.