Terugblik webinar ‘Leiderschap bij Digitale Transformaties’

Marco Derksen & Martin ten Hove

Marco Derksen & Martin ten Hove

Stelt u zich ook met regelmaat de vraag hoe uw organisatie de transformatie naar de netwerkeconomie tot stand brengt? Op donderdagmiddag 8 oktober was Marco Derksen, initiator achter Marketingfacts en kerndocent van de leergang Digitaal Leiderschap, onze gast in het webinar ‘Leiderschap bij Digitale Transformaties’. Hij nam ons hierin mee in de stappen die we daar in kunnen zetten. Bijvoorbeeld op het terrein van business modellen, verschillende invalshoeken, strategische keuzes, communities en klanten, big data, privacy, security en netwerkmanagement. Aansluitend op zijn online college bood het webinar een Q&A sessie.

Om organisaties succesvol te transformeren naar de digitale samenleving zijn er leiders nodig met visie op al deze onderdelen. Digitalisering kan daarbij niet los worden gezien van alle andere veranderingen die zich in de maatschappij voordoen als gevolg van de technologische revolutie.
Wat zijn nou de gevolgen van de digitalisering op de samenleving? Hoe ziet de nieuwe netwerksamenleving er uit? Wat betekent dit voor de huidige economische modellen en de organisatievormen? Vragen die wij binnen AOG steeds vaker ook horen en waar Marco Derksen in het webinar zijn visie over liet schijnen.

Ons allereerste webinar was een groot succes. Uit de vele reacties tijdens en na het webinar bleek ook dat veel organisaties worstelen met deze digitale transformatie. Het webinar was daarnaast een goede afspiegeling van onze leergang Digitaal Leiderschap, waarin we de deelnemers meenemen in de nieuwe netwerksamenleving en een vakoverstijgende visie bieden op de huidige digitale transformatie. Deze leergang is specifiek voor directies, managers en professionals die verantwoordelijkheid dragen bij de digitale koers binnen hun organisatie.

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.