Studiereis Bedrijfsartsengroep: een terugblik

Bedrijfsartsengroep en AOG School of Management hebben de handen ineen geslagen met een unieke studiereis naar China. Deze heeft plaatsgevonden van 10 mei tot en met 19 mei 2015. Deelnemers aan deze reis waren bedrijfsartsen en professionals in de zorg.

Het doel van de studiereis was tot visievorming te komen ten aanzien van de snelle ontwikkeling van China en de (bedrijfs)gezondheidsvraagstukken waar dit land in het huidige tijdsgewricht mee wordt geconfronteerd. De reis bood daarnaast ruimte voor reflectie op maatschappelijke en zorgthema’s en de betekenis daarvan in de eigen functioneringscontext. Drie belangrijke invalshoeken tijdens de reis waren: De rurale omgeving, het platteland en de meer perifeer gelegen omgeving; de industriële omgeving en de ontwikkeling van de moderne ‘Megacity’. De begeleiding van de reis was in handen van Hans Recourt, Philip Wagner en Durk Piet de Vries.

Alumnus drs. Hans Recourt is bedrijfsarts en in deze hoedanigheid verbonden aan de Bedrijfsartsengroep. Vanuit zijn deeltijd studie bedrijfskunde, via AOG School of Management, heeft hij al eens kennisgemaakt met China. Hans heeft een dagboek bijgehouden van de reis. Wilt u meer lezen over het precieze programma van deze bijzondere studiereis en hoe Hans Recourt en zijn collega’s deze hebben ervaren? Lees hier het reisverslag.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.