Het wijnkistje met een verhaal

Het wijnkistje met een verhaal is een samenwerkingsproject tussen AOG School of Management en de PJF Mytylschool Haren.

Wat begon met een bedrijfsbezoek aan de mytylschool mondde uit tot dit unieke project. Waarmee de leerlingen van de mytylschool een unieke bijdrage leveren aan de leerreis van de deelnemers van AOG School of Management, door het maken van de wijnkistjes. De PJF Mytylschool is een school voor leerlingen die een lichamelijke of meervoudige beperking hebben of langdurig ziek zijn. Zij bieden onderwijs op maat voor kinderen en jongeren van 4 tot max. 20 jaar.

De start van twee reizen
Op het moment dat de deelnemer start bij een leergang van AOG School of Management, start ook het leertraject van de leerlingen aan de Mytylschool. Terwijl een deelnemer tijdens de opleiding zich academisch ontwikkelt, wordt de leerling van de PJF Mytylschool uitgedaagd over de eigen grenzen heen te kijken door het wijnkistjesproject. Met een inspirerend lesprogramma waarin alle facetten van leren aan bod komen van handvaardigheid, creativiteit, logistiek tot taalvaardigheid. Leerlingen van alle jaren en alle niveaus geven er hun eigen bijdrage en vorm aan. Met als eindresultaat een geschenk met een uniek verhaal, dat wordt uitgereikt aan de gediplomeerden van onze academische leergangen.

“MVO gaat om van werkelijke, aantoonbare waarde zijn voor het leven van opdrachtgevers en deelnemers, medewerkers en andere betrokkenen; kortom voor de maatschappij in brede zin. Dat is met onze samenwerking met de Prins Johan Friso Mytylschool Haren zeker gelukt. “We zijn er erg trots op dat we met dit project onze maatschappelijke footprint vergroten. We zien hoeveel impact het maakt op de leerlingen van de Mytylschool. Wat begon met de vraag aan de Mytylschool: “Kunnen jullie een uniek cadeau maken voor de deelnemers van onze leergangen?” Heeft geleid tot een compleet lesprogramma over alle klassen heen. De inspiratie en plezier die dat de leerlingen geeft, raakt mij elke keer weer. Tevens is het voor onze deelnemers een ware inspiratiebron om te realiseren in het leven wat zij willen.” – Jacco Strik, Manager Sales & Operations AOG School of Management

“Het mooie van dit project is dat het de creativiteit en fantasie van de leerlingen stimuleert èn het gevoel tot uitdrukking brengt een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving. Elk exemplaar ziet er anders uit en vertelt een eigen verhaal. Zoals bijvoorbeeld het wijnkistje van een leerling die besloot een felicitatiebrief te schrijven aan een gediplomeerde. Hele volzinnen krabbelde hij op de houten omlijsting van de wijnfles. Voor de deelnemer aan de academische leergang een boodschap die hem een leven lang bij zal blijven. Door de puurheid en liefde die eruit spreekt en de aanmoediging in de wereld te zetten waar je voor staat. De unieke leerreis die de deelnemers van AOG School of Management in hun leergang afleggen, wordt bekroond met een cadeau van onze school. Ik vind het fantastisch dat managers, leidinggevenden en directeuren uit heel Nederland straks onze wijnkistjes in huis hebben staan en een uniek verhaal aan hun leerreis kunnen toevoegen.” – Tim ten Wolde, directielid PJF Mytylschool

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.