AIESEC en AOG: Leiders van nu en leiders van de toekomst

AIESAC en AOG - samenwerking

AIESEC streeft naar het ontwikkelen van leiderschap bij studenten, door voor hen de mogelijkheid te creëren professionele stages te lopen in het buitenland of te regelen dat zij mee kunnen werken aan grote vrijwilligersprojecten. AOG School of Management is al 30 jaar een gevestigde Management School voor managers, bestuurders, directeuren en professionals die hun perspectief blijvend willen verleggen en willen werken aan visievorming. Vanuit deze invalshoek zag AOG een mooie gelegenheid voor een impactvolle samenwerking.

De samenwerking met AIESEC ziet AOG als een kans om haar deelnemers, de leiders van nu, in contact te brengen met de leiders van de toekomst. Leiderschap vraagt om nieuwsgierig zijn en om (organisatie)vraagstukken vanuit diverse invalshoeken bekijken. Met het partnership met de studentenorganisatie willen we als opleidingsinstituut onze deelnemers de mogelijkheid bieden te onderzoeken hoe de nieuwe generatie leiders naar werk en innovatie kijkt. Hoe kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je optimaal gebruik maakt van hun talenten als ze in je bedrijf komen werken? Hoe kijken zij naar organisatieontwikkeling? Welke thema’s zijn volgens hun actueel en relevant voor organisaties? En wat zijn de kenmerken of waarden van organisaties waarop ze aanhaken, als ze gaan solliciteren? Onderwerpen die goed aansluiten bij onze leergangen als Mens- en Organisatieontwikkeling, Innovatie en Business Development, Nieuw Leiderschap in Organisaties of de vernieuwde MBA Innovation & Leadership.

Met de samenwerking verwachten we af en toe een ander geluid te laten horen binnen onze leergangen, namelijk dat van de jongere generatie. Zo kunnen we ze bijvoorbeeld vragen de vraagstukken die tijdens de leergangen worden besproken eens vanuit een ander perspectief van feedback te voorzien. Of mee te kijken tijdens een pitch van een nieuw idee. Want als het gaat om perspectieven verleggen, dan gaat het niet alleen om verschillende invalshoeken qua denken, maar ook om te ontdekken hoe anderen van buitenaf naar je kijken. Dat houdt je scherp.

Een aantal leden van AIESEC gaat plaats nemen in de Adviesraad van AOG School of Management. Waarin eveneens alumni, huidige deelnemers en mensen uit het werkveld deel van uitmaken. Zij zijn zo periodiek in gesprek met AOG School of Management over de ontwikkeling van het aanbod. Omgekeerd neemt Jacco Strik, manager Operations & Sales van AOG, plaats in de adviesraad van AIESEC en is hij als mentor beschikbaar voor de AIESEC bestuursleden.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.