”Onderwijs voor alle kinderen wereldwijd”

Moederbedrijf Freia werkt mee aan belevingspresentatie over kinderarbeid in het Openluchtmuseum

freia_3Vanuit de overtuiging dat leren en ontwikkelen je leven verandert heeft ons moederbedrijf Freia meegewerkt aan de belevingspresentatie “Kinderarbeid, niet in mijn tijd!”.

‘Kinderarbeid, niet in mijn tijd!’ is ontwikkeld in samenwerking met HIVOS en mede mogelijk gemaakt door FREIA en de deelnemers aan de BankGiro Loterij. HIVOS coördineert op tal van plekken in de wereld het project Stop Kinderarbeid en probeert in die landen ook onderwijs te organiseren.

”Vroeger kwam kinderarbeid nog veel voor in Nederland. Sinds ongeveer honderd jaar is onderwijs voor kinderen hier heel vanzelfsprekend geworden. Dat willen we voor alle kinderen wereldwijd”, aldus HIVOS.

De belevingspresentatie  in de  stoomzuivelfabriek Freia, op het terrein van het Openluchtmuseum in Arnhem, is geopend op 11 juni jl. Drie enorme ketels in de zuivelfabriek zijn omgebouwd tot een interactieve tentoonstelling over kinderarbeid.  Ouders en kinderen  kunnen zelf ervaren hoe kinderarbeid er vroeger in Nederland uitzag en hoe 168 miljoen kinderen elders in de wereld nog steeds elke dag moeten werken in plaats van naar school te gaan.

In stoomzuivelfabriek Freia worden bezoekers uitgedaagd om na te denken over wat het betekent als kinderen moeten werken in plaats van leren. De belevingstentoonstelling maakt deel uit van de Canon van Nederland, die het Arnhemse museum en het Rijksmuseum samen realiseren.

In de media

Vragen?

Wilt u meer informatie over de tentoonstelling kinderarbeid? Neem dan contact op via info@freia.nl of bel 050 524 80 00.

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.