Merken &zo….

Dat het creëren van een merknaam het werk is van specialisten dat wist je natuurlijk al een tijdje. Een goede merknaam zorgt immers voor onderscheid, identificatie en vergemakkelijkt de weg naar het hart van de consument.

 

merken_enzoInternationalisering, internet en social media zorgen er voor dat naamcreatie een steeds ingewikkelder proces is geworden. Het is namelijk wel handig als een nieuwe merknaam ook als domeinnaam (.nl of.com) en Twitter naam geregistreerd kan worden.

 

Hoogstwaarschijnlijk is dat de reden dat je steeds vaker de meest vreemde merknamen ziet. Ik noem deze moderniteit: de &zo visering in merkenland. Google maar eens: &zo, en je hebt direct al 123.000 zoekresultaten. En dan nog te bedenken dat alleen al dit voorbeeld op velerlei wijzen te schrijven is. Na het lezen van dit stukje zal je ze vast ook nog vaak tegenkomen. Met &zo kom je buiten Nederland sowieso 🙂 niet zo ver. Waarschijnlijk is het de logische opvolger van de veel gebruikte pay-off: uw partner in ……… die enige jaren heel populair was in sommige kringen en zo!

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.