Masters of Management 2015

Website MOM15Op donderdag 11 juni opende Theater De Flint (Amersfoort) haar deuren voor de Masters of Management. Aan de hand van het thema ‘Oerdriften op de werkvloer’ dompelden bijna 200 deelnemers zich onder in de verschillende aspecten van leiderschap.

Bij binnenkomst vulden alle deelnemers online een leiderschaps- en teamscan, waarbij werd aangehaakt op het teamverband en samenspel van The Beatles en hun individuele leiderschapskenmerken. In een persoonlijke analyse kregen de deelnemers een beeld in welk leiderschapsprofiel ze passen.

De data die deze scan opleverde, werden terstond verwerkt in een overzicht. Gedurende het eerste deel van het programma werd hierop een scherpe analyse uitgevoerd. Na de pauze werd deze analyse gepresenteerd en werd de discussie aangegaan.

Intussen introduceerde Annelieke Achterberg, directeur van AOG School of Management, het programma en trapte Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software, af met een casus over zijn eigen leiderschap binnen het bedrijf. Geen common sense verhaal; Bas getuigde van een eigenzinnige visie en aanpak en schopte en passant tegen menig heilig huisje.

De eerste key-note van de middag werd ingevuld door prof. dr. Jesse Segers, hoogleraar Leiderschap en Organisatie Gedrag aan de Antwerp Management School. Hij schetste aan de hand van een fictief persoonlijk verhaal het perspectief dat gedeeld leiderschap te bieden heeft. Bijvoorbeeld met betrekking tot de rol van teams bij het bepalen van strategische keuzes en richtingen. Of de dynamiek bij het samenspel tussen leiders en volgers. Bekijk hier de presentatie (in PDF).

De tweede key-note werd verzorgd door prof. dr. Bram Buunk, hoogleraar Sociale Psychologie en gespecialiseerd in de evolutionaire aspecten van leiderschap. Hij zette de zaal op scherp met een aantal verrassende uitspraken. Bijvoorbeeld waarom roddelen op de werkvloer onuitroeibaar is. Of wat de dynamiek tussen vrouwen en mannen bij leiderschapskwesties teweeg brengt.

De Masters of Management vond afgelopen donderdag 11 juni plaats in Amersfoort. Bekijk hier de foto’s.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.