Leergang Strategisch Programmamanagement wordt Samenwerken aan Complexe Opgaven

Vanaf 2023 wordt de leergang Strategisch Programmamanagement voortgezet onder de naam Samenwerken aan Complexe Opgaven. Henri Verploegh gaat van zijn welverdiende pensioen genieten en draagt het stokje als kerndocent over aan Ruben van Wendel de Joode.

Het programma is geactualiseerd en richt zich op de vraag hoe je voortgang kan creëren in samenwerkingsverbanden, want de steeds complexer wordende opgaven van vandaag de dag kunnen door geen enkele organisatie alleen worden opgelost. Dat maakt samenwerken met andere partijen noodzakelijk. De programmatische aanpak is weliswaar nog steeds actueel en zal ook zeker nog aan de orde komen in de leergang, maar we willen ook andere benaderingen ruimte geven.

Het doel van de aangepaste opleiding is het vormen van een visie op het besturen van complexe organisatie-overstijgende vernieuwing en verandering. Om van daaruit een aanpak te ontwikkelen, waarmee je met verschillende stakeholders uit zowel de publieke als private sector, gedragen, werkbare én samenhangende oplossingen kunt realiseren.

Lees meer over het vernieuwde programma.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.