Kleurrijk Adviseren en Veranderen

Op dinsdagmiddag 9 juni wordt in Felix Meritis te Amsterdam het spetterende evenement ‘Kleurrijk Adviseren en Veranderen’ georganiseerd. Deze bijeenkomst wordt een eerbetoon aan Léon de Caluwé. Hij neemt afscheid van zijn actieve loopbaan. Léon was, onder meer, de enige hoogleraar advieskunde in Nederland en docent van AOG School of Management in de leergangen Verandermanagement en Meesterschap in Adviseren.

Daarnaast was Léon een van de promotoren van Paul Kloosterboer, kerndocent van de leergang Meesterschap in Adviseren. Paul presenteert deze middag zijn nieuwe boek ‘Adviseren vanuit het geheel’ en gaat erover in gesprek met collega’s, zoals Leike van Oss, Marco de Witte, Elsbeth Reitsma en Siebke Kaat.

Onlangs zijn Léon de Caluwé en Paul Kloosterboer door ‘Over Management’ geïnterviewd over onder meer deze bijzondere dag. Léon blikt in het interview alvast kort terug op zijn succesvolle carrière. Zijn gedachtegoed over veranderen en adviseren veranderde organisaties blijvend. Terugkijkend zegt hij: ‘Ik heb geleerd om niet altijd te moeten kiezen.’ Paul Kloosterboer komt met een nieuw boek ‘Adviseren vanuit het geheel’ en hij begeleidt Léon de Caluwé bij zijn afscheid van AOG tijdens het evenement Kleurrijk Adviseren en Veranderen. In het interview verhaalt hij over sjoelbaksyndromen, klokkenluiders, niet bestaande maakbaarheid en de onterechte negatieve connotatie die aan intern adviseren kleeft.

De interviews zijn hier te vinden:

Managementgoeroe Léon de Caluwé reflecteert bij zijn afscheid: ‘Kiezen is niet goed, je moet constant laveren’

Paul Kloosterboer: ‘Interne adviseur heeft belangrijke, maar zwaar onderschatte rol’

Kleurrijk Adviseren en Veranderen

Dinsdag 9 juni vindt het eerbetoon aan Léon de Caluwé plaats in hartje Amsterdam. Topdocenten als Leike van Oss, Jaap van ’t Hek, Elsbeth Reitsma, Dorien de Vries, Michiel Nannen, Edwin Kaats, Angela Thalen, Floris Overveld, Henk van der Steen en Thijs Homan verzorgen een inspirerende middag met interactieve workshops. Wilt u inspiratie opdoen? Kom dan op 9 juni naar Kleurrijk Adviseren en Veranderen. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.