In ontwikkeling: unieke MBA-opleiding van AOG School of Management

Een stip op de horizon zetten, ambitieus zijn, durven: Verder Denken is verweven in ons DNA. Zowel voor deelnemers als voor de doorontwikkeling van onze opleidingen. Met het opstarten van een accreditatietraject streven we er naar om in 2019 te starten met een unieke MBA-opleiding, gericht op innovatie, ondernemerschap én persoonlijk leiderschap.

De MBA-opleiding voorziet in de behoefte van managers, professionals, ondernemers en bestuurders om hun eigen ondernemend vermogen verder te ontwikkelen en leiding te geven aan het realiseren van vernieuwing. Het programma bestaat uit twee studiejaren, waarbij het instroommoment wordt bepaald door vooropleiding en werkervaring. De beide jaren vinden haar oorsprong in twee gewaardeerde en langlopende opleidingen van AOG School of Management: de leergang Bedrijfskunde & Leiderschap en de Kopstudie MBA.

Ondernemend vermogen als uitgangspunt

Uitgangspunt van deze in ontwikkeling zijnde MBA is u in staat te stellen om vanuit ondernemend vermogen een bijdrage te leveren aan het ondernemerschap van uw organisatie. Dit stelt u in staat dit ondernemerschap te initiëren en verder te ontwikkelen. Zo vormen het bevorderen van academisch denken en het ontwikkelen van een kritische, creatieve en onderzoekende grondhouding belangrijke elementen in de opleiding. De opleiding combineert het curriculum van een world-class MBA met leren door eigen ervaring.

Uniek: het Venture Lab

Uniek in deze MBA is het Venture Lab, waarin u zich de vraag stelt: ‘hoe kan ik al mijn kennis en ervaring nu inzetten om nieuwe waarde te creëren?’ Hoe u dat vervolgens doet, schrijft u in een innovatieve waardepropositie. Hierin verbindt u opgedane kennis en ervaring met innovatievraagstukken en voegt u direct nieuwe waarde toe aan uw eigen praktijk.

Flexibel programma

Samen met andere executives gaat u in deze MBA-opleiding aan de slag met innovatie, ondernemerschap én uw persoonlijke leiderschap. Het traject is opgedeeld in twee fases en is daardoor flexibel in te plannen in uw loopbaan.

In fase één legt u een stevig theoretisch fundament, waarin u uw bedrijfskundige kennis en inzichten verder verrijkt en verdiept. Daarbij stelt de ontwikkeling van uw persoonlijk leiderschap u in staat deze kennis verder te brengen in uw dagelijkse praktijk.

Vervolgens maakt u in fase twee een verdiepingsslag, waarin u verder denkt over leiderschap, ondernemerschap en innovatie. In deze fase werkt u in aan de vorming van een nieuw concept; New Value Creation. Dit is het resultaat van een zoektocht waarmee u een nieuwe visie creëert op een business, een product of een bedrijfskundig vraagstuk. De voorbereiding van deze opdracht vindt plaats in het Venture Lab, de afsluiting vindt plaats in een Dragons’ Den-setting waarin u uw nieuwe waardepropositie pitcht.

Accreditatie

Op dit moment werken we hard aan een accreditatieaanvraag voor deze MBA. Wanneer de inhoud en het niveau van de opleiding worden goedgekeurd, kunnen we een erkend masterdiploma met MBA graad afgeven. We streven ernaar om in 2019 met deze opleiding te starten.

Meer weten?

Interesse in deze nieuwe opleiding en wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Neem contact op met één van onze studieadviseurs via info@aog.nl voor meer informatie.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.