hr-on-the-move-2016

Big data en HR analytics staan vol in de schijnwerpers. Er is een schat aan trainingen te volgen, consultants buitelen over elkaar heen om u te adviseren over het gebruik van cijfers en metrics. Maar waarom zou u HR analytics gebruiken? Als besluitvormingstool, een instrument om uw beleid kracht bij te zetten? In hoeverre ontleent u als HR businesspartner uw autoriteit aan cijfers en analyses?

Vanuit deze ‘waarom-vraag' ontstaat al snel de neiging om in tegenovergestelde richting te bewegen. Geluk, mindfulness en andere ‘zachte’ HR instrumenten winnen aan aandacht. Sluiten deze ontwikkelingen elkaar uit? Of kunnen ze elkaar versterken?

Wie is de toekomstige HR manager; een analist of een mensen-mens?

Bezoek op donderdag 13 oktober het jaarlijkse event HR on the Move en verbreed uw visie op de ontwikkelingen in HR!

Programma

 • 12:30: Ontvangst
 • 13:00: Opening
 • 13:25: Het HR Trend Institute (hrtrendinstitute.com) volgt trends op het gebied van mensen en organisaties. Tom Haak, directeur van het Instituut, zal in sneltreinvaart een overzicht geven van de huidige trends.
  Een heldere en belangrijke trend is de opkomst van people analytics and meer data-driven HR. Welke mogelijkheden bieden deze trends om de impact van HR te vergroten? 
 • 14:00: Dr. Sjoerd van den Heuvel is werkzaam als Hoofddocent Arbeid & Organisatie aan de Hogeschool Utrecht en doceert aan de Universiteit Twente en het FHR Instituut in Suriname. Zijn onderzoek is gericht op de ontwikkeling, implementatie en acceptatie van HR Analytics, want menig HR directeur voorspelt een veelbelovende toekomst voor HR Analytics.
  Het is hip, hot en happening. Maar wat is HR Analytics nu eigenlijk (en wat juist niet?), hoe ga je ermee aan de slag (en hoe vooral niet?), en waarom is het aannemelijk dat over 10 jaar niemand meer over HR Analytics spreekt?  
 • 14:45: Pauze
 • 15:30: Keuze workshop:> Machine learning en toekomst van Data onder leiding van Tom Haak
  Strategische personeelsplanning met HR data onder leiding van Prof. dr. Rob Vinke
  HR analytics; waar liggen de kansen. Wat verwachten de medewerkers? Tools en hulpmiddelen die door mw worden gebruikt (employee experience) onder leiding van Dr. Sjoerd vd Heuvel
 • 16:30: Prof.dr. Rob Vinke, kerndocent van de opleiding HR-Strateeg van AOG School of Management, zal dieper ingaan op de toekomstige HR manager: een analist of een mensen-mens?
 • 16:45: Afronding en wrap-up
 • 17:00: Borrel en netwerkgesprekken

Naast het opdoen van kennis en inspiratie, is dit event een mooie gelegenheid om ervaringen te delen en advies te krijgen van experts en ervaringsdeskundigen.

Waar en wanneer:

HR on the Move 2016 vindt plaats op donderdag 13 oktober 2016 vanaf 12:30 uur. Dit jaar zijn we te gast bij AFAS, Philipsstraat 9 in Leusden.

Na het evenement…

 • gaat u naar huis met kennis over big data en HR analytics.
 • weet u hoe u de organisatie kunt adviseren over het gebruik van HR data.
 • weet u hoe u uw eigen beleid kunt versterken met HR analytics.

Aanmelden?
De kosten voor dit evenement bedragen € 89.