Uit voorzorg en om de druk in te agenda niet te groot te maken als het sociale leven weer op gang komt, hebben wij besloten ons jaarlijkse leiderschapsevent, de Masters of Leadership op 9 april, te verplaatsen naar het najaar. Inmiddels hebben wij alle betrokkenen per mail geïnformeerd. Heeft u zich niet aangemeld, maar wilt u op de hoogte blijven wanneer het event dit najaar plaatsvindt. Meld u dan aan voor onze Nieuwsbrief.

“Wie rijk wil zijn, moet niet zijn vermogen vermeerderen, maar zijn hebzucht verminderen.” (Plato)

Door de focus op economische groei is nu ongeveer de hele aarde bedekt met bouwwerken, wegen, verontreinigde lucht en vervuilde zeeën en worden we geconfronteerd met het hoogste percentage burn-outs ooit. Zelfhulpboeken en goeroes lijken de heilige graal gevonden te hebben of het nu gaat om duurzaamheid, succes of geluk. In de praktijk zijn de vraagstukken echter vaak complexer en het leven onrechtvaardiger. Geen heilige graal of succesrecept dat ons dan verder brengt.

Sta jij regelmatig bewust stil bij wat je wilt nastreven?

Tijdens de Masters of Leadership 2020 gaan we vanuit verschillende invalshoeken kijken naar vragen als: is de economie wel te optimaliseren en hoe oneindig maakbaar is het leven? Daaraan gekoppeld: moeten we onze leidende principes niet eens herijken en ons afvragen door wie we ons willen laten leiden? Want: jouw leiderschap wordt pas duurzaam als je op basis van je eigen waarden en een veelheid aan ervaringen en inzichten een eigen visie durft te vormen over hoe je complexe vraagstukken aan wilt aanpakken en hoe je omgaat met onzekerheid of persoonlijke tegenslag.

Programma

  • 14:00 uur  Inloop en ontvangst
  • 14:30 uur  Opening door dagvoorzitter drs. Cristel van de Ven
  • 14:45 uur  Blijven we hard werken of willen we een economie waar mens en milieu centraal staan?' Prof. dr. Govert Buijs – hoogleraar op de Goldschmeding leerstoel ‘Economie & Samenleving’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is gefascineerd door de manier waarop groepen mensen of zelfs hele samenlevingen in de greep kunnen komen van bepaalde ideeën en ideologieën en hoe dit vervolgens doorwerkt in de vormgeving van de politieke orde, van de economische orde en van de samenleving als geheel. Recent schreef hij het boek: “Waarom werken we zo hard. Op Weg naar een Economie van de Vreugde”
  • 15:45 uur  Pauze
  • 16:15 uur  ‘De mythe van maakbaarheid – waarom het geen zin heeft om op zoek te gaan naar een succesrecept. Drs. Dominique Haijtema, journalist en schrijfster. Was columnist bij Het Financieele Dagblad, Management Team, Villamedia en Happinez. Zij interviewde vele bestuursvoorzitters en goeroes en publiceerde verschillende boeken over leiderschap. In haar nieuwste boek: “Nooit meer een zelfhulpboek – Raw food for the mind.” vertelt ze over de confrontatie met de minder mooie kanten van het bestaan.
  • 17:15  uur  ‘Waardoor laat jij je leiden? plenaire afsluiting door drs. Cristel van de Ven
  • 17:30 uur  Afronding en netwerkborrel

Waar en wanneer

Donderdag 9 april – van 14.00 – 18.00 uur – Mariënhof Amersfoort

Aanmelden

De kosten voor dit evenement bedragen € 175. Ben je alumnus of deelnemer van AOG School of Management dan geldt het gereduceerde tarief van €150. Voor jouw introducés geldt eveneens dit scherpere tarief.