EBF Conference 2014 – Face the future

“Prepare yourself! Before it’s too late…”

493_image_1

Op 2 en 3 oktober 2014 organiseert de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging (EBF) van de Rijksuniversiteit Groningen voor de zesde keer de jaarlijkse EBF Conference. De EBF Conference is het grootste tweedaagse studentencongres in Nederland en trekt ieder jaar rond de 700 studenten, academici en bedrijfsdeelnemers aan. Het congres heeft een centraal thema dat door verschillende toonaangevende sprekers wordt behandeld. Het thema ‘Face the Future’ loopt als een rode draad door de dag.

Na een tijd van ongunstige economische omstandigheden zal het congres dit jaar focussen op het tegemoet zien van de toekomst met vol vertrouwen. Door vier intrigerende sub-thema’s, die als rode draad zullen fungeren voor de lezingen, masterclasses en workshops, te behandelen zal het thema vanuit verschillende perspectieven worden bestudeerd. Het omgaan met uitdagingen ten gunste van een onderneming kan worden bereikt met behulp van verschillende strategieën: als pionier op de markt (Pioneer), door aan te passen aan het ondernemingsklimaat (Adapt) of door de huidige strategie te behouden (Retain).

De sprekers: Visionairen schetsen een beeld over de toekomst

De afgelopen jaren heeft de EBF Conference veel toonaangevende sprekers mogen verwelkomen. Met de voorgaande thema’s Revolution of Power, Sustainability en Beyond Borders hebben sprekers als Ben Tiggelaar, Dick Benschop, Klaas Knot en Wim Kok hun visie gedeeld met het congrespubliek. De EBF Conference staat voor een inspirerende en motiverende dag met de grootste sprekers.

Al Gore

In 2011 bezocht Al Gore de EBF Conference in het teken van het thema ‘Sustainability’. De voormalige Nobelprijs winnaar en Vicepresident van de Verenigde Staten werd uitgenodigd om te komen spreken over een duurzamere toekomst. Het thema ‘Sustainability’ reikt verder dan alleen Groningen, aldus Al Gore. Het is voor de hele wereld van belang om gezamenlijk aan een duurzame toekomst te werken.

Conference 2014

Dit jaar pakt EBF Conference uit met het meest aansprekende sprekers aanbod ooit. De dag gaat van start met Federico Pistono, deze jonge Italiaan is bekend als auteur van bestseller  ‘Robots will steal your job, but that’s OK’.  In dit boek geeft hij een futuristisch beeld van hoe mens en machine zullen samenwerken. Vervolgens zal Guy Wollaert het podium voor u betreden. Deze Belg is sinds 1992 al werkzaam bij Coca Cola en inmiddels is hij uitgegroeid tot Chief Technological en Innovation Officer. Dhr. Wollaert is de belangrijkste architect van innovatie voor Coca Cola.

Als derde plenaire lezing zal Just Spee, CEO van Endemol komen vertellen over media en kansen van het ondernemen in het buitenland. Endemol is wereldwijd het leidende bedrijf als het gaat om on-screen entertainment. Spee heeft het bedrijf door zware tijden geleid, Endemol is door zijn leiding nu weer een winstgevende organisatie. Om de dag geheel passend bij het thema af te sluiten wordt er dit jaar een nieuw onderdeel gepresenteerd. Een streng geselecteerd aantal startende ondernemers zal de mogelijkheid krijgen om binnen 2 minuten hun startende, alsmede vernieuwende onderneming te laten pitchen. Aan de hand hiervan krijgt het publiek de mogelijkheid om een winnaar te kiezen.

Actuele, leerzame en inspirerende verhalen van de mensen aan de sociale en economische frontlinie, dat is waar het bij de EBF Conference écht om draait.

Een congres voor de toekomstgerichte ondernemer

Naast de plenaire sprekers heeft de EBF Conference nog meer te bieden. De EBF Conference zal haar regionale functie versterken en speciaal voor bedrijfsdeelnemers is er een stevig programma opgezet. Tussen de plenaire sprekers door is er een middag programma toegespitst op de vooruitstrevende ondernemer.

Benno Leeser, CEO van diamantenslijperij en toeristenattractie Gassan Diamonds, gaat in op de kracht van het familiebedrijf. In 2013 kreeg Gassan Diamonds de award voor familiebedrijf van het jaar 2013. Joël Aerts is een gedreven trainer en auteur op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Hij schreef samen met Ben Tiggelaar de bestseller “MBA in één dag’. Het geheel van het bedrijfsdeelnemersprogramma zal gepresenteerd worden door Jeroen Smit. Auteur van bestsellers Het drama Ahold en de Prooi, beiden genomineerd voor managementboek van het jaar.

Samen met AOG School of Management

Dit jaar werkt de EBF Conference wederom samen met AOG School of Management om u een optimale ervaring te kunnen bieden. AOG is de management school van Noord Nederland door de krachten te bundelen met de grootste studievereniging van Groningen, de EBF, kunnen we samen het meest indrukwekkende congres van het noorden neerzetten.

Dankzij de samenwerking kunnen wij de alumni van AOG School of Management toegangskaarten bieden met korting vanaf  €129, – in plaats van €159! U bent van harte welkom op deze inspirerende en motiverende dag op de 3e van oktober.

klik hier voor het actuele programma of bezoek de site voor meer informatie!

Bekijk hier een impressie van de EBF Conference 2013.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.