Carmel en AOG School of Management: werk maken van verbinding

5 juli 2017. Een zonovergoten dag. Alsof het zo moest zijn. De afscheidsreceptie van Romain Rijk als onderwijsbestuurder. Na meer dan 42 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs nam hij afscheid van Carmel, een onderwijsinstelling die meer dan 50 schoollocaties in het voortgezet onderwijs met elkaar verbindt. Het was een bijzondere en inspirerende bijeenkomst die liet zien wat Romain betekent heeft maar vooral wie hij is.

Romain Rijk is een bestuurder die gelooft in de kracht van verbinding en van mensen. In de afgelopen jaren hebben Carmel en AOG School of Management de handen ineen geslagen en met elkaar samengewerkt om het leiderschap in de organisatie te ontwikkelen. Dat proces gaat door waarbij ‘verbinding’ en ‘ontmoeting’ de sleutelwoorden zijn. Carmel wil zich verhouden tot een nieuwe tijd waarin digitalisering, maatschappelijke verandering en onderwijsinnovatie aan de orde van de dag zijn. Tegelijkertijd heeft Carmel haar eigen DNA, een unieke geschiedenis en een eigen antropologie waarbij aandacht en oog hebben voor elkaar van essentieel belang zijn.

AOG School of Management heeft in nauwe samenwerking met Carmel het bestuurlijk vermogen en het leiderschap ondersteund. In gezamenlijkheid is verder gebouwd aan de bijzondere signatuur die Carmel heeft. ‘Elk mens, heel de mens en alle mensen’ is daarbij het credo. In de talloze bijeenkomsten die er zijn geweest, in de leerervaringen die zijn opgedaan en in de ontwikkeling van de organisatie hebben Carmel en AOG School of Management zij-aan-zij gewerkt aan verbinding. Dit heeft geleid tot een idee, een kadoboek waarbij de inspiratie gevangen is in verhalen. Verhalen die verbinden.

‘Verbonden verhalen’ is de titel geworden die laat zien hoe verbinding er concreet uit kan zien. Een publicatie waarin staat welke verhalen verteld zijn, hoe dat te verbinden is met onderwijs maar vooral hoe verhalen mensen verbinden. Om daarmee een gezamenlijke taal op te bouwen die de speciale betekenis laat zien  voor de deelnemers, voor Carmel en voor het onderwijs. Tijdens het afscheid is dit boek aan Romain Rijk gepresenteerd en overhandigd. Niet alleen als een impactvolle nalatenschap maar ook om aan te geven dat verhalen altijd leiden tot nieuwe gedachten, ideeën, associaties en voornemens. Deze verhalen leiden tot nieuwe verhalen die ook weer verbinden want dat is wat Carmel kenmerkt. Een hechte club met eigen, verbonden verhalen. Nu en in de toekomst.

AOG School of Management draagt het onderwijs een warm hart toe. Mocht u meer willen weten over wat we voor elkaar kunnen betekenen of wilt u meer weten over onze leergang Leiderschap in Onderwijsbestuur, neem gerust contact op met studieadviseur Ronald Hellinga via telefoonnummer 088 556 10 57 of per e-mail hellinga@aog.nl.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.