Afscheid voormalige directeur AOG

Na 22 jaar is een einde gekomen aan het dienstverband van Annelieke Achterberg-Geerdink. Sinds 2013 leidde zij AOG als directeur.

In juni 2001 zeilt ze via via bij AOG naar binnen, omdat ze behoefte had aan meer inhoud in haar werk. In al die jaren is AOG bijna haar tweede ‘ik’ geworden. Het verder denken, het ontwikkelen van leiderschap. In een interview zei ze daarover: ‘We reiken mensen niet de beste oplossing aan voor vraagstuk X, maar leren ze de theorie op een goede manier te gebruiken. Zodat ze zelf tot een idee en een plan komen voor hoe ze hun vraagstukken gaan aanpakken. Dé oplossing haal je niet uit boekjes, maar put je uit jezelf door je te verrijken met theorieën, academische vaardigheden, en nieuwsgierig te zijn naar de ideeën en ervaringen van anderen. Wij helpen deelnemers door verschillende brillen naar hun uitdagingen te kijken, zodat nieuwe perspectieven ontstaan en zij van betekenis kunnen zijn en blijven voor hun organisatie.’

Door ziekte kon ze zelf de afgelopen twee jaar al niet meer van betekenis zijn en nu was dan het afscheid daar. Wat had ze dat graag anders gezien! Maar het is goed zo.

Dankbaar, trots en geïnspireerd

Opleiden is echt in haar hart gaan zitten. ‘Het was  fantastisch om te zien en mee te maken hoe mensen zich ontwikkelen en daarmee ook iedere dag weer het verschil blijven maken. Daar ben ik trots op.’ Ze is dankbaar voor alle ervaringen, voor alles wat ze heeft geleerd, voor de vele inspirerende contacten met jullie als deelnemers, docenten, opdrachtgevers en collega’s. Ze heeft genoten van de ontelbare starts en diploma-uitreikingen en de accreditatiesuccessen.

Nieuw elan

Zoals ze zelf ooit zei: ‘Afscheid nemen is niet alleen armoe. Er ontstaat ook weer nieuw elan.’ Waar de toekomst haar gaat brengen, blijft nog ongewis. Voorlopig richt ze zich op verder herstel. Daarin heeft ze nog een weg te gaan, maar die ziet ze met vertrouwen tegemoet. En wij ook. Want wij hebben Annelieke meegemaakt als iemand die bereid is om te blijven leren, waardoor ze met veerkracht en positiviteit ook deze uitdaging aan kan.

Annelieke, bedankt voor al die mooie jaren, waarin jij AOG het beste van jezelf gaf. Het ga je goed.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.