YouBeDo

In 2019 is AOG School of Management de samenwerking aangegaan met Social Enterprise en online boekenwinkel YouBeDo. Opgericht vanuit de missie ‘meer balans creëren in de wereld’, zette YouBeDo in 2007 een uniek model op. Deze is zo opgebouwd dat bij elke boekbestelling tot 12% van de aanschafprijs naar een goed doel gaat. Op deze wijze zorgt zij samen met klanten voor een herverdeling van geldstromen die terecht komen bij mens en natuur waar het echt nodig is.

Keuze uit een drietal projecten
Voor AOG is YouBeDo een hele geschikte samenwerkingspartner, om iets terug te kunnen geven aan de maatschappij. Deelnemers die straks de literatuurlijst voor een leergang via ons bij YouBeDo bestellen, kunnen standaard kiezen uit een drietal projecten die AOG een warm hart toedraagt. Projecten waarmee we onderwijsontwikkeling kunnen stimuleren of mensen een betekenisvolle ontmoeting kunnen laten ervaren, zoals we dat ook voor onze deelnemers doen in de leergangen.

Gekozen is voor projecten bij de Mytylschool in Haren, de Weekendschool en het Ouderenfonds. Het leuke is dat de deelnemer het goede doel gaat volgen en bericht ontvangt als het richtbedrag van het project gehaald is. Zo zie je daadwerkelijk wat er met je geld gebeurt. Hoe mooi zou het bijvoorbeeld zijn, als eind 2020 dankzij ons een ballenstoel (zie afbeelding) is gerealiseerd op de Mytylschool, waar kinderen dagelijks plezier van hebben tijdens de les?”

Samen nog meer van betekenis zijn door opleidingsprogramma’s aan te bieden
Dat is echter niet alles wat we samen met YouBeDo willen gaan doen. Vanuit de gedrevenheid het gedachtegoed van de betekeniseconomie verder te brengen en de samenwerking breder invulling te geven, worden samen opleidingsactiviteiten georganiseerd. De eerste met auteur en docent Kees Klomp. Kees is auteur van vele boeken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en al jaren een goede bekende van zowel YouBeDo als AOG School of Management. De masterclass Betekenis Ondernemen start in het najaar 2020 met een eerste groep.

Impactvolle samenwerking AOG en YouBeDo

Michael van Loenen over de samenwerking met AOG
Michael van Loenen (links op de foto): “Voor een organisatie dient maatschappelijk verantwoord ondernemen, uit het hart komen. Je moet het niet doen voor de publiciteit of omdat iedereen het doet. Belangrijk is er als bedrijf als geheel achter te staan. Dat een organisatie commitment afgeeft om het echt systemisch te integreren in de bedrijfsvoering. Alleen dan heeft het zin. Vanaf de eerste gesprekken met AOG School of Management ben ik enthousiast over hun bevlogenheid en de wens het verschil te maken. Daarin zie ik denk- en daad- voelkracht samen komen. We kijken er naar uit het partnership verder vorm te geven en de manier waarop wij tegen de wereld aankijken gezamenlijk verder uit te dragen.”

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.