Masterclass Paradoxaal Leiderschap

Soepel kunnen schakelen tussen tegengestelde tactieken en gebruik maken van de kracht van polariteiten in jezelf, je team en je organisatie.

Let op: de inschrijving is gesloten. Heb je nog steeds interesse? Neem dan contact op met één van de opleidingsadviseurs.

 • Verschillende zienswijzen verbinden
 • Soepel schakelen
 • Denken in en-en scenario's
Plan vrijblijvend een studieadviesgesprek in
Startdatum: 7 oktober 2024
Niveau: Academisch
Studie intensiteit: Eén dagdeel per week
Opleidingsduur: 3 maanden
Locatie: Centraal in Nederland

De opleiding

In het kort

In de masterclass Paradoxaal Leiderschap leer je effectief omgaan met de spanningsvelden in jezelf, je team en je organisatie. Want: als je in staat bent om tegengestelde zienswijzen te verbinden, kun je het oplossend vermogen van je organisatie vergroten. Juist door het meervoudig perspectief naar boven te halen en de waarde van tegengestelde benaderingen te benutten, profiteren organisaties van de diversiteit in hun organisatie en kom je tot creatievere, 1+1=3 oplossingen.

Na de Masterclass Paradoxaal Leiderschap

 • Heb je inzicht in en handvatten om de tegengestelde kanten van jezelf een plek te geven en deze in te zetten als kracht;
 • Ben je in staat verschillende perspectieven en aanpakken bij elkaar te brengen, zodat een gezamenlijk beeld ontstaat en je tot win-win oplossingen komt;
 • Laat je je niet afremmen door weerstand beperkte oplossingsrichtingen, maar benut je juist de diversiteit in je team;

Voor wie?

De masterclass Paradoxaal Leiderschap is onmisbaar voor leidinggevenden, senior professionals, programmamanagers en adviseurs die effectief gebruik willen maken van de kracht van polariteiten in zichzelf, hun teams en hun programma of organisatie. Je wilt verschillende zienswijzen verbinden en inzetten als kracht om vanuit het denken in ‘en-en’ scenario’s te komen tot creatievere oplossingen voor complexe vraagstukken.

Het programma

 1. Leren balanceren

  In deze module leer je jezelf kennen als vat vol tegenstellingen, zowel persoonlijk als professioneel, en leer je strategieën om hiermee om te gaan.

 2. Beter samenwerken

  In deze module gaan we dieper in op de dynamiek van teams. Welke tegengestelde visies en waarden leven er in jouw team?

 3. Complexiteit

  In deze module stellen we de vraag hoe paradoxaal competent we zijn als organisatie? Hoe kun je je visie en strategie richten op doelen die elkaar lijken te bijten?

Onze docenten

Kerndocent

Ivo Brughmans

Ivo Brughmans is filosoof, politcoloog en managementconsultant en is gefascineerd door de vraag hoe je tegenpolen kunt verbinden en zo paradoxaal competent kunt worden. Hij publiceerde verschillende boeken over dit onderwerp, onder andere: ‘Paradoxaal Leiderschap’ en ‘Paradoxaal Coachen’.

Investering

De opleiding is opgebouwd uit de volgende kosten:

Totaal: € 3.350 vrij van btw
Lesgeld: € 2.950
Accommodatiekosten: € 400 (inclusief hotelovernachting)

Bij deelname aan deze leergang wordt ervan uitgegaan dat de deelnemer zelf de beschikking heeft over een tablet of laptop voor gebruik tijdens de colleges. De prijs is btw-vrij; bovenstaande kosten zijn exclusief literatuurkosten.

Financieringsmogelijkheden

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor jouw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

 

PE punten

Wil je PE punten/EC’s voor je deelname aan dit programma laten registreren? Neem dan contact op met Studieadvies. Zij kunnen alle praktische informatie geven en indien gewenst een bewijs van deelname maken met de PE punten/CE’s erop.

 

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.