Platforms schieten als paddenstoelen uit de grond en zetten een volledige markt op zijn kop. U kent de voorbeelden: Uber, Airbnb, etc. Digitalisering vraagt u, ook vanuit uw bestaande organisatie, kritisch en vanuit nieuwe perspectieven te kijken naar de houdbaarheid van uw businessmodel. Want succesvolle producten of diensten van dit moment zijn niet vanzelfsprekend houdbaar voor de toekomst.

Op donderdag 23 juni organiseert AOG School of Management het event Destination: Future 2016 rondom de vraag: ‘Hoe ga ik om met digitalisering en is platformisering interessant voor mijn organisatie?’.

Bent u nieuwsgierig naar wat dat nu precies betekent; het digitaliseren van uw organisatie? Wilt u weten hoe u van uw organisatie een platform zou kunnen maken en hoe u dat bereikt? En of exponentieel organiseren voor uw organisatie daartoe een middel is?

Programma

 • 12.30 uur: Ontvangst
 • 13.00 uur: Opening, drs. Eric Buffinga & drs. Ian Muller
 • 13.15 uur: Digitalisering van organisaties
  Setting the stage met ing. Marco Derksen (online), oprichter van Marketingfacts en strategisch adviesbureau Upstream. Marco is kerndocent van de leergang Leiderschap bij Digitale Transformaties bij AOG School of Management. We maken via een live-verbinding kennis met zijn visie op de digitalisering van organisaties.
 • 13.45 uur: Merken, identiteit, platformisering en digitalisering. Wat drijft klanten om te participeren en te co-creëren?
  Prof.dr. Peter Leeflang is hoogleraar marketing en management aan de Rijksuniversiteit Groningen, guest professor aan de Hochschule St Gallen, research professor aan Aston Business School en mede grondlegger van het vak marketing als serieuze wetenschappelijke discipline..
 • 14.30 uur: Pauze
 • 15.15 uur: Praktijkcase: Bibliotheek van de toekomst
  Hoe innoveer hoe innoveer en digitaliseer je een traditioneel papierbolwerk tot multi-sided bezoekersplatform? Chris Wiersma is directeur van De Nieuwe Bibliotheek in Almere, voorzitter van het samenwerkingsverband WSF-bibliotheken, vice-voorzitter van de Vereniging Openbare Bibliotheken en alumnus van de leergang Digitaal Leiderschap bij AOG School of Management. Adham Laamraoui is programmamanager Digitale Innovatie bij De Nieuwe Bibliotheek Almere.
 • 15.45 uur: Themasessies met medewerking van MOOCFactory
  Aan de hand van onderstaande thema’s gaat u met uw mede-deelnemers en experts in gesprek over waar u met uw eigen organisatie staat en hoe u de volgende stappen zet:
  > Big Data
  > Marketing automation
  > Platformisering
  François Walgering en Jos Maassen zijn social learning innovatoren en eigenaren van MOOCFactory, onderdeel van Curatr.
 • 16.45 uur: Exponentieel organiseren in de praktijk; wat morgen te doen?
  Exponentieel organiseren is één van de manieren waarop je een toekomstbestendige organisatie vorm geeft. Gerrit Brouwer (CEO en medeoprichter van Appical) vertelt in deze presentatie hoe hij door exponentieel te organiseren een snelle groei heeft doorgemaakt met zijn organisatie.
 • 17.00 uur: Afsluiting drs. Eric Buffinga
 • 17.15 uur: Borrel en filesnack

Waar en wanneer
Destination: Future vindt donderdag 23 juni aanstaande vanaf 12.30 uur plaats in De Nieuwe Bibliotheek in Almere.

Aanmelden?
De kosten voor dit evenement bedragen € 89.