Vernieuwde opleiding: Publieke Strategie en Leiderschap

Met trots presenteren wij u de vernieuwde opleiding: Publieke Strategie en Leiderschap (voorheen Public Strategy Course). Aangepast aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten, nieuwe toonaangevende docenten en een nog beter overzicht gevend van het publieke krachtenveld. En met een nieuwe kerndocent: Prof. dr. Heinrich Winter.

De opleiding Publieke Strategie en Leiderschap is met 18 edities een toonaangevende opleiding in de publieke sector, waarbij managers uit het publieke domein met meerdere jaren werkervaring samen reflecteren op hun dynamische praktijk. Door gerenommeerde docenten zoals prof. drs. Jacques Wallage, prof. mr. Hans Engels en onder de bezielende leiding van kerndocent Prof. dr. Heinrich Winter, krijgen de deelnemers een brede blik van het publieke speelveld. Door wetenschappelijke kennis te spiegelen aan deze praktijk ontstaan nieuwe inzichten. Deze inzichten in combinatie met een sterk persoonlijk leiderschap geven de deelnemers meer sturend vermogen. Samen met collega’s uit verschillende onderdelen van de overheid werken de deelnemers aan een strategische visie.

In de vernieuwde opleiding is meer aandacht voor de spagaat waarin veel managers in de publieke sector zich bevinden. Vanuit politiek en wetgeving worden grote lijnen uitgezet. Hoe je dit strategisch goed vertaalt naar effectief beleid is een uitdaging. Zeker omdat burgers soms hele andere wensen kennen. Hoe bedien je nu je ‘klanten’ optimaal zonder voorbij te gaan aan alle andere belanghebbenden? Moet er iets veranderen in de werkwijze? Hoe zorg je dan voor een soepele transitie terwijl je weet dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken? Hoe sta je daar persoonlijk sterker in? Wat is de invloed vanuit Europa en hoe ga je om met de openbaarheid van bestuur? Deze en andere vragen komen aan bod in de opleiding Publieke Strategie en Leiderschap.

Terug naar het nieuwsoverzicht.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.