Verder denken over bedrijfskunde, innovatie en leiderschap in hartje Groningen

Het innovatievermogen in Groningen behoort tot de subtop van Nederland, blijkt uit de recent uitgebrachte ING Innovatie Index. Innovatie die niet alleen wordt ingezet door start ups in high-tech sectoren. Maar juist door bestaande bedrijven in meer traditionele sectoren als landbouw, toerisme en zorg. Een ontwikkeling waar AOG School of Management graag bij aansluit met haar opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap. Een unieke bedrijfskundige opleiding in hartje Groningen, waarin innovatie en ondernemendheid verweven zijn.

Investeren loont

Investeren in onderzoek en ontwikkeling loont en leidt tot meer omzet uit nieuwe producten en diensten. De Noord-Nederlandse Innovatiemonitor bericht hier in 2016 al over. Investeren in de ontwikkeling van mensen kan daarin doorslaggevend zijn. Drs. Annelieke Achterberg van AOG School of Management licht toe: ‘In deze regio zijn veel organisaties en hun medewerkers op zoek naar nieuwe vormen van waardecreatie. Vraagstukken over maatschappelijk relevant ondernemen, duurzaam ondernemen en het bedrijf verder laten groeien en ontwikkelen in de toekomst zijn actueel. Daarvoor zijn mensen nodig die op die manier verder kunnen denken. De topdocenten in de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap reiken deelnemers bedrijfskundige kennis aan. Zo ontstaat inzicht in complexe organisatievraagstukken, waarmee de deelnemer strategische beslissingen beter kan onderbouwen.’

Eerste stap naar een MBA

Sinds begin dit jaar biedt de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap deelnemers de mogelijkheid om na afronding door te stromen naar de MBA Innovation & Leadership. Deze MBA-opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) en ontvangt hiermee internationale erkenning. ‘Normaliter draait een MBA opleiding om de bedrijfskundevakken en een scriptie aan het eind van het traject’, aldus Annelieke. ‘Bij AOG School of Management is het extra element dat deelnemers tot daadwerkelijke vernieuwing komen in het Innovation Lab. Daarin ontwikkelen deelnemers een concrete venture, als eindwerkstuk van hun MBA opleiding. We zijn hiermee buiten de gebaande paden getreden en zijn erg trots dat de accreditatie is toegekend.’

Start dit najaar!

De opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap én de MBA Innovation & Leadership starten in het najaar en zijn uitermate goed te combineren met een fulltime baan. Bedrijfskundige verbreding en verdieping worden in het eerste jaar behandeld, innovatie en ondernemendheid staat centraal in het tweede jaar.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.