Vacature: Procesondersteuner Kwaliteit & Organisatie

32 uur, Groningen

AOG School of Management biedt (toekomstige) leiders de mogelijkheid om hun visie te vormen, te veranderen én te verbreden. Om zo de vooruitgang voor te zijn. Dit doen we door toepasbare academische programma’s aan te bieden waarin inspiratie leidend is en visievormig de kern. Op het snijvlak van wetenschap en praktijk ontwikkelen we programma’s die kort genoeg zijn om aan te beginnen en lang genoeg zijn om impact vol te zijn.

Jaarlijks volgen honderden professionals, managers en bestuurders onze programma’s. Elke dag van het jaar vindt ergens in het land, en soms daarbuiten, wel een opleidingsdag van ons plaats. Dat betekent dat elke dag weer waargemaakt moet worden wat wij aan onze deelnemers en hun organisaties beloven. Dat doen we met een team van enthousiaste AOG collega’s in nauwe samenwerking met externe docenten.

Wat houdt de functie procesondersteuner in?
Als Procesondersteuner werk je nauw samen met programmateams bestaande uit programmacoördinatoren en studieadviseurs. Zij werven, plannen, organiseren en begeleiden onze opleidingen en programma’s. Binnen AOG zijn de opleidingen geaccrediteerd wat aanvullende beheerstaken met zicht meebrengt om de basis goed op orde te houden. Hierin ondersteun je de programmateams en de coördinator Kwaliteit. Je herkent dan ook het belang van goede dataverwerking vanwege een effectieve marktbewerking als ook de noodzakelijke kwaliteitsbeheersing bij de uitvoering van de opleidingen. Daarnaast word je er blij van dat geen dag hetzelfde is doordat je met verschillende collega’s van AOG ook samenwerkt in afdeling overstijgende teams voor verbeter- en implementatietrajecten.

Welke verantwoordelijkheden, uitdagingen en kwaliteiten horen bij de functie?
Als procesondersteuner richt jij je in ons team op het samenspel van werkprocessen, database administratie en managementinformatie. Je bent onder andere verantwoordelijk voor de voortgang, bewaking en afronding van alle administratieve processen. Je bent dan ook gewend om veel zaken tegelijk aan te pakken en tot een goed einde te brengen. Je hebt een signalerend vermogen wat bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van efficiënte processen. Je weet projectkennis en informatie samen met je collega’s om te zetten naar werkprocessen. Je behoudt het overzicht over de werkprocessen die vastgesteld zijn vanuit onze centrale organisatie Freia Groep welke onder andere een relatie hebben met ons CRM systeem Salesforce. Vanuit deze rol onderhoudt je daarom ook nauw contact met de procesmanager van Freia Groep. Daarnaast ben Je communicatief vaardig, je hebt  gevoel voor verhoudingen, je kunt snel schakelen, je durft besluiten te nemen en kunt prioriteiten stellen. Je weet je te onderscheiden. Hoe? Je durft vragen te stellen aan directe collega’s, hebt lef, initiatief en ambitie om processen optimaal te laten verlopen. Hiervoor werk je nauw samen met je directe collega’s en in het bijzonder die van je team Kwaliteit & Organisatie.

Wat vragen wij?

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Ervaring in het implementeren en optimaliseren van processen;
  • Ervaring met het werken met CRM systemen, kennis van Salesforce is een pré,

Wat bieden wij?
Werken bij AOG School of Management betekent werken in een professioneel team van ruim 20 professionals met een drive voor mensontwikkeling in een informele werksfeer en veel ruimte voor een eigen aanpak en invulling.. Je krijgt de kans op een persoonlijke, authentieke manier je talent verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Wij bieden je een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket dat in lijn is met het niveau van de functie. Salarisindicatie € 2.500 – € 2900 bij een fulltime dienstverband afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Durf jij het aan?
Herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Stuur een korte motivatie, bij voorkeur in een filmpje en ook graag je CV per e-mail naar: hr@aog.nl. Een online assessment in de vorm van een Fitch analyse vormt onderdeel van de selectieprocedure. Wil je meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met de afdeling HR op 088-5561222 of via hr@aog.nl

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.