Uitnodiging G8 van de filosofie

Op vrijdag 18 april Denken wij ook graag samen met u Verder tijdens de G8 van de filosofie. Acht invloedrijke denkers behandelen de grote vraagstukken van deze tijd. De grote acht denkers zijn bekend: Peter Sloterdijk, John Gray, Chantal Mouffe, Zygmunt Bauman, Benjamin Barber, Markus Gabriel, Damon Young en Achille Mbembe.

Grensoverschrijdend Verder Denken over ‘Vooruitgang’ in technologie, wetenschap en economie. Maar wat betekent ‘vooruitgang’ eigenlijk en is ‘vooruitgang’ nastrevenswaardig? Niet alleen worden concrete probleemstellingen onder de loep genomen, ook fundamentele begrippen als ‘waarde’ en ‘nut’ zullen ter discussie worden gesteld. De filosofische top streeft namelijk niet alleen naar het vinden van antwoorden, maar is er tevens op gericht ruimte te creëren voor kritiek.

Duurzame economische ontwikkeling, de open samenleving, individualisering en ethiek, medische en technologische veranderingen. Vanuit deze concepten steken de acht grote filosofen publiekelijk de koppen bij elkaar, met het oog op de toekomst. Verder Denken over vragen als: Wat is de rol van het onderwijs? Op welke manier verhouden mens en techniek zich tot elkaar? Hoe ziet de toekomst van de democratie eruit? Omdat naast daadkracht ruimte moet komen voor denkkracht.

Kortom, op 18 april van 19.00-01.00 uur zal de Beurs van Berlage worden omgetoverd tot een broedplaats van ideeën.

Wilt u er bij zijn? De kaarten zijn al uitverkocht, maar speciaal voor alumni en docenten van AOG School of Management hebben wij nog 50 kaarten. Stuur een mail naar info@aog.nl met uw gegevens, o.v.v. G8 en tegen een sterk gereduceerd tarief van € 25,- doet u weer de nodige inspiratie op.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.