De vooruitgang voor zijn.

Masterclass Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid

Wil jij je vakkennis, skills en denkwijzen up to date houden én fysieke veerkracht houden? Regie nemen over je eigen loopbaan om een duurzame positie voor jezelf op de toekomstige arbeidsmarkt te creëren? De context ken je: werk is complexer geworden, veranderingen gaan steeds sneller en we werken allemaal langer door. En ja, je bent gegroeid in de afgelopen jaren, in werk en leven. Maar brengt je functie nog wat je ervan verwacht? Doe je eigenlijk nog wel wat je leuk vindt, datgene waar je echt energie van krijgt? En zie je jezelf dit in de komende jaren ook nog – op deze manier – doen?

Niveau: Academisch
Opleidingsduur: 2 maanden
Locatie: Centraal in Nederland
Start: 1 maart 2022
Investering: € 3.350 Hoe te financieren?

Voor wie

Je beschikt over een gedegen opleidingsniveau, hebt ruime ervaring in je vakgebied en geniet senioriteit in je functie. Je voorziet dat (technologische) ontwikkelingen, veranderingen in de omgeving en de toenemende complexiteit in de buitenwereld impact zullen hebben op jouw beroepsgroep.

Je bent gedreven je visie aan te scherpen op jouw vak en gericht competentie te ontwikkelen richting de toekomst. Want je wilt wendbaar blijven en proactief werken aan je duurzame inzetbaarheid en je professionele identiteit.

In het kort

Je ervaart dat ontwikkelingen in de buitenwereld elkaar zo snel opvolgen dat we allemaal continu wendbaar, creatief en  innovatief moeten zijn. Je vraagt je daardoor wel eens af of je eigenlijk nog wel doet wat je leuk vindt. Wat de toekomstbestendigheid is van jouw functie en die van jezelf als professional.

Als ervaren professional wil je je visie aanscherpen op hoe grote ontwikkelingen de vereiste competenties in jouw vakgebied zullen beïnvloeden. Naast alle kennis en vaardigheden die je de afgelopen jaren hebt opgedaan, wil je wel eens ‘objectief meten’ wat jouw talenten zijn en in welke omgevingen jij floreert. Bewust stilstaan bij waar jij van nature echt goed in bent, waar je energie van krijgt en bepalen wat jouw persoonlijke toegevoegde waarde is. Zo werk je proactief aan je professionele identiteit: een sterk persoonlijk merk, waarmee je een duurzame positie kunt verwerven op de toekomstige arbeidsmarkt en je vitaliteit behoudt.

Na de masterclass Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid

 • heb je inzicht in hoe jouw vaardigheden en denkbeelden zich verhouden tot nieuwe 21-century skills;
 • ben je in het bezit van ‘harde data’ vanuit een neuro-assessment die inzicht geven in waar je van nature goed in bent en in welke omgeving jij floreert;
 • heb je inzicht in je intellectuele kapitaal en een visie op hoe je jezelf toekomstgericht kunt blijven ontwikkelen in je vakgebied en op de arbeidsmarkt;
 • heb je handvatten om je sociale kapitaal ‘slim’ te organiseren;
 • heb je een innovatieve en ondernemende houding ten aanzien van je professionele identiteit.

Onze docenten

Kerndocent

dr. Hans Junggeburt

Hans Junggeburt is programmaleider van de Masterclass Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid. Hij is arbeidssocioloog, voormalig bijzonder hoogleraar Nieuwe Arbeidsrelaties aan de Universiteit van Amsterdam en directeur HRM Randstad Nederland. Sinds 2003 is hij directeur van zijn eigen strategy-consultancy.

Het programma

Het programma bestaat uit drie dagen verdeeld over twee maanden. In de eerste module zit een tussenovernachting. De derde dag is een verdiepingsdag die erop gericht is de nieuw verworven inzichten, kennis en vaardigheden te vertalen naar jouw Professional Value Proposition, jouw unieke aanbod als professional naar de arbeidsmarkt toe.

 1. De toekomst van jouw professie en jezelf als professional

  26 oktober
  De meest relevante technologische, sociaal-culturele, demografische en economische ontwikkelingen die van invloed zijn op jouw sector en professie komen aan bod.

 2. Brein en baan in balans: de beste zijn en blijven

  27 oktober
  De tweede dag zal vooral in het teken staan van professionele zelfanalyse. Waar bent je echt goed in en wat voeg je toe?

 3. Identiteit, authenticiteit en vitaliteit: een sterk persoonlijk merk

  3 december
  Aan de hand van de gemaakte opdrachten en feedback ga je je eigen positie bepalen. Want organisaties en professionals hebben elkaar, ook in de toekomst, nodig. Je formuleert jouw Professional Value Propositie.

Investering

De opleiding is opgebouwd uit de volgende kosten:

Totaal: € 3.350
Lesgeld: € 2.950
Arrangementskosten: € 400 (inclusief hotelovernachting)

Bij deelname aan deze leergang wordt ervan uitgegaan dat de deelnemer zelf de beschikking heeft over een tablet of laptop voor gebruik tijdens de colleges. De prijs is btw-vrij; bovenstaande kosten zijn exclusief literatuurkosten.

Financieringsmogelijkheden

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

 

PE punten

Wil je PE punten/EC’s voor je deelname aan dit programma laten registreren? Neem dan contact op met Studieadvies.
Zij kunnen alle praktische informatie geven en indien gewenst een bewijs van deelname maken met de PE punten/CE’s erop.

 

Op zoek naar maatwerk voor uw bedrijf?

We helpen je graag op weg voor een passend opleidingstraject voor jouw bedrijf.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.