De vooruitgang voor zijn.

Masterclass Professionele Identiteit

Doet u in uw werk eigenlijk nog wel wat u leuk vindt? Vraagt u zich wel eens af wat de toekomstbestendigheid is van uw functie én die van uzelf als manager of senior professional? Hoe zorgt u er voor dat u uw denkwijzen, vakkennis en skills up to date houdt en de fysieke veerkracht houdt in de steeds sneller veranderende context? We worden geacht steeds beter te worden in onze professie en tegelijkertijd wendbaar en creatief te zijn. Een uitdaging die bovendien steeds verder verlegd wordt van organisaties naar de professionals zelf. Actief werken aan de eigen professionele identiteit ontpopt zich meer en meer als de nieuwe, ultieme vorm van flexibiliteit met de arbeidsmarkt als speelveld.

Niveau: Academisch
Opleidingsduur: 2 maanden
Locatie: Centraal in Nederland
Start: 26 oktober 2021
Investering: € 3.350 Hoe te financieren?

De opleiding

Voor wie

De Masterclass Professionele Identiteit is een must voor senior professionals en managers die voorzien dat (technologische) ontwikkelingen en veranderingen in  de buitenwereld impact zullen hebben op hun beroepsgroep. U wilt proactief en doelbewust uw professionele identiteit doorontwikkelen om een duurzame positie te verwerven op de toekomstige arbeidsmarkt.

In het kort

Het einde van de stereotype professional
Organisaties worden meer en meer afhankelijk van medewerkers die in hun professie vooroplopen en getuigen van innovativiteit en ondernemerschap. Voor organisaties wordt het niet zozeer lastig om mensen te krijgen, maar wel om professionals toekomstbestendig te blijven ontwikkelen. De stereotype manager, advocaat, financieel of medisch specialist wordt ingewisseld voor ondernemende professionals aan de voorkant van het bedrijf. Naar het team dat agile nadenkt over mogelijkheden, klantgericht is en kansen ziet.

Neem de regie over uw loopbaan
Als professional moet u enerzijds steeds beter en specialistischer worden in uw vak en tegelijkertijd wendbaar en creatief zijn. Niet langer organisaties voorzien in de ontwikkeling van een beroepsgroep, maar de ontwikkeluitdaging wordt steeds verder verlegd naar u als professional. Daar komt bij dat één organisatie of uw huidige organisatie soms te beperkt is als speelveld om je als professional toekomstgericht te ontwikkelen.

Ontwikkel uw professionele identiteit
In de Masterclass Professionele Identiteit onderzoekt u hoe  grote ontwikkelingen de vereiste kennis en competenties in uw vakgebied zullen beïnvloeden. Krijgt u helder waar u als professional echt goed in bent en wat uw persoonlijke toegevoegde waarde is. Zo werkt u pro-actief aan uw professionele identiteit: uw eigen merkwaarde waarmee u een duurzame positie op de toekomstige arbeidsmarkt kunt claimen.

Na de opleiding Masterclass Professionele Identiteit

 • heeft u inzicht in uw intellectuele kapitaal en weet hoe u zichzelf toekomstgericht kunt ontwikkelen in uw professie en voor de arbeidsmarkt;
 • krijgt u meer grip op de werking van uw brein - 'inside the invisible’;
 • heeft u doorzicht in hoe uw vaardigheden zich verhouden tot nieuwe 21-century skills;
 • heeft u handvatten om uw sociale kapitaal ‘slim’ te organiseren;
 • heeft u een innovatieve en ondernemende houding ten aanzien van uw professionele identiteit.

Onze docenten

Kerndocent

dr. Hans Junggeburt

Hans Junggeburt is arbeidssocioloog en voormalig hoogleraar Nieuwe Arbeidsrelaties aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2003 is hij directeur van zijn eigen (HR)consultancy organisatie (JCS) en adviseert hij grote, internationale bedrijven over hun HR-beleid.

Het programma

De Masterclass Professionele Identiteit opgebouwd uit drie dagen. De eerste twee dagen zijn opeenvolgend met een tussenovernachting. De derde dag is een verdiepingsdag die is gepland om de dynamiek van de praktijk te koppelen aan de nieuw verworven inzichten en vaardigheden.

 1. De toekomst van uw professie en u als professional

  De meest relevante ontwikkelingen die van invloed zijn op uw sector en professie komen aan bod. Hiermee kunt u een gedegen analyse maken van de gevolgen voor de arbeidsmarkt in uw sector en uw (eventuele)organisatie. Zo wordt helder wat deze veranderingen betekenen voor u als professional en welke toekomstige kennis en competenties belangrijk zijn.

 2. De beste zijn en blijven

  U gaat aan de slag met een professionele zelfanalyse. Waar bent u als professional echt goed in en wat voegt u toe? Voor het creëren van een duurzame positie op de arbeidsmarkt gaat u aan de slag met drie ‘sources of human capital’: uw intellectuele kapitaal, de organisatie van uw sociale kapitaal en het ontwikkelen van kritisch en innovatief vermogen vanuit uw professionaliteit.

 3. Uw toekomstbestendige professionele aanbod

  Aan de hand van de gemaakte opdrachten en feedback gaat u uw eigen positie bepalen. Want organisaties en professionals hebben elkaar, ook in de toekomst nodig. U formuleert uw Professional Value Propositie; dit stelt u in staat heel duidelijk aan te geven wat uw toegevoegde waarde is voor organisaties en de arbeidsmarkt. Een brein-assessment maakt onderdeel uit van deze Masterclass, geen psychologische test om drijfveren of IQ te bepalen, maar om meer inzicht te krijgen in hoe uw brein werkt, hoe u omgaat met veranderingen en zicht te krijgen op in welke omgevingen u optimaal functioneert.

Investering

De opleiding is opgebouwd uit de volgende kosten:

Totaal: € 3.350
Lesgeld: € 2.950
Arrangementskosten: € 400 (inclusief hotelovernachting)

Financieringsmogelijkheden

Het volgen van één van onze leergangen levert voordelen voor uw werkgever. Werkgevers zien deze voordelen vaak als een goede zakelijke investering en zijn daarom bereid hierin te investeren. Veel van onze deelnemers krijgen (een deel van) de kosten voor het volgen van een leergang vergoed door hun werkgever.

Als de werkgever de opleiding betaalt of je bent ZZP’er dan kunnen deze kosten in veel gevallen fiscaal afgetrokken worden.

Lees meer over de financiering

Op zoek naar maatwerk voor uw bedrijf?

We helpen u graag opweg voor een passend opleidingstraject voor uw bedrijf.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.