leiderschap

Leiderschap bij Digitale Transformaties

Anders organiseren en waarde toevoegen met nieuwe technologie

Technologische ontwikkelingen blijven de wereld maar veranderen. Organisaties staan niet meer op zichzelf, maar maken deel uit van open netwerken, waarin iedereen en alles met elkaar is verbonden. Je vraagt je met regelmaat af welke positie jóuw organisatie daarbij moet innemen. En jij? Heb je genoeg bagage om te komen tot een stevige visie? En heb je voldoende vaardigheden om anderen mee te krijgen in de transformatie naar de juiste innovatieve koers?

Niveau: Academisch
Studie intensiteit: 2 dagdelen per week
Opleidingsduur: 9 maanden
Locatie: Centraal in Nederland en in Groningen
Startdatum: 21 september 2023
Investering: € 17.800 Hoe te financieren?

Waarom deze opleiding?

 • Je behaalt 15EC van de geaccrediteerde Master Strategy & Leadership (60EC)
 • Praktijkgericht
 • Kleine groepen
 • Nederlandstalig
 • Top docenten
 • Centraal in Nederland
 • NVAO geaccrediteerd

Voor wie?

Als directeur of manager wil je jouw visie ontwikkelen op de brede maatschappelijke impact van technologische ontwikkelingen. Je realiseert je dat deze niet alleen invloed hebben op hoe we ons werk organiseren, maar ook grote uitwerking hebben op de samenleving als geheel. Je bent op zoek naar nieuwe organisatieconcepten en strategieën, die de digitale transformatie van jouw organisatie kunnen ondersteunen. Zodat jullie flexibel kunnen aansluiten bij de snel veranderende digitale wereld en de inzet van technologie waarde toevoegt en bijdraagt aan het realiseren van jullie organisatiedoelstellingen.

Wat levert de leergang jou op?

 • Inzicht in de bredere impact van technologische ontwikkelingen op mens en maatschappij
 • Visie op hoe je met behulp van technologie toekomstbestendig kunt organiseren en welke capabilities dat vraagt
 • Het leiderschap om anderen mee te krijgen in de transformatie

Diploma

Na afronding van de opleiding Leiderschap bij Digitale Transformaties ontvang je een diploma namens de stichting Academische Opleidingen Groningen, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Wil je verder studeren om een mastertitel te behalen? De leergang is onderdeel van onze professional Master Strategy & Leadership (MSc).

Waarom studeren bij AOG School of Management?

We bieden een veelzijdig palet aan deeltijd academische opleidingen. Jouw ervaring is altijd ons vertrekpunt en we zorgen dat het volgen van een opleiding in te passen is in een volle agenda. Welke leervraag je ook hebt. Al onze programma’s zijn geënt op de idealen van de klassieke universiteit.

 • Wij reiken vakoverstijgende inzichten aan in een interessante mix van wetenschap en praktijkervaring;
 • Wij creëren altijd betekenisvolle ontmoetingen en bieden uiteenlopende en uitdagende contexten aan;
 • Actieve uitwisselingen van kennis en ervaring met docenten en tussen deelnemers onderling dagen je uit verder te kijken;
 • Door deze nieuwe perspectieven scherp je jouw visie en groei je in je persoonlijk leiderschap;
 • Je wordt geïnspireerd en aangezet tot verder denken met als doel dat je het verschil maakt in jouw organisatie naar de toekomst toe.

Onze docenten

Kerndocent

prof. dr. Ciano Aydin

Ciano Aydin is onder andere bij de Universiteit Twente hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek en ook hoofd van de Afdeling Filosofie van de Technologie en Vice-decaan (portefeuille onderwijs) van de Faculteit Behavioural, Management and Social Sciences (BMS). Daarnaast is hij verbonden aan de Technische Universiteit Delft als Hoogleraar Filosofie en Technische Wetenschappen.

Proefcollege

Als je nog niet helemaal zeker bent over welke opleiding voor jouw geschikt is, schrijf je dan in voor een van onze Proefcolleges.

Tijdens het Proefcollege laten we je kennismaken met hoe we lesgeven en geven we je een klein inkijkje in het niveau en de lesstof die we gaan behandelen in de opleiding.


1 jun

Meet & Greet: Leiderschap bij Digitale Transformaties

Online

Aanmelden

Beoordelingen

Gemiddeld krijgt deze opleiding een 8.5


Sjoerd uit Zwolle geeft ons een 10

Voor elk wat wils in ieders eigen tempo en behoefte. Mooie modules en handig opgebouwd programma wat helpt om naar Msc. diploma toe te werken. Goed te combineren met werk en privé leven. Interessante thema’s die je bij de kop pakt met uitgebalanceerde groepen van studenten vanuit verschillende perspectieven.

Sabine uit geeft ons een 9

De kruisbestuiving tussen individueel en groepsgericht studeren leveren mooie nieuwe inzichten op. En tevens is de boekenkast aangevuld met literatuur die nog vaak van pas zal komen!

Ellen uit geeft ons een 8

Interessante opleiding die mij in elk geval meer achtergrondinformatie heeft gebracht welke ik kan gebruiken in de weg van de digitalisering. Het sparren tijdens de lessen met de medestudenten, allen uit andere bedrijfstakken, geeft andere inzichten.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.