Teams beter laten samenwerken, het persoonlijk leiderschap van medewerkers ontwikkelen en een managementteam dat ruimte geeft om maximale energie te mobiliseren. Zelfsturing lijkt het middel om organisatie doelen te bereiken en betere bedrijfsprestaties te boeken. Zonder goede begeleiding en aandacht voor deze transformatie kan het echter leiden tot stress, angst en disfunctioneel gedrag. Als HR-manager staat u voor de uitdaging om het juiste klimaat te creëren voor autonoom functionerende teams.

Herkent u dat: er wordt gevraagd om meer autonomie. Zelfsturing is de wens. Misschien niet direct van de medewerkers, maar dan wel van het management. Na invoering van zelfsturende teams of het geven van meer autonomie lijkt het project geslaagd. Maar na een paar weken blijken teams niet optimaal te functioneren. Het management wil ingrijpen, maar ja, het zijn tenslotte zelfsturende teams. Wanneer stuur je nu op deze zelfsturing?

Tijdens ons jaarlijkse evenement HR on the Move op donderdag 12 oktober bieden wij u een middag vol inspiratie om een organisatie neer te kunnen zetten waarin talent de ruimte krijgt en men samen werkt aan het behalen van resultaten. Het vraagt van HR een visie op het ontwikkelen van teams op de werkvloer, maar het begint misschien wel bij een verandering in de managementlaag. Kunnen en durven zij de controle los te laten om ruimte en vertrouwen te geven? En, hoe voorkom je dat medewerkers imploderen als het fundament onder hun functie wordt weggeslagen en angst en stress het teamresultaat ondermijnen? Inzicht in deze processen helpen u een duidelijk en authentiek HR-beleid neer te zetten.

Keynotes

  • Prof. dr. Frank Koerselman neemt u mee in de mechanismen die ten grondslag liggen aan het ontstaan van stress. Want hoe verleidelijk autonomie ook klinkt, stress ligt op de loer. Hoe ontstaat deze stress? Hoe kunt u kijken naar de schijnbare paradox tussen de behoefte aan geborgenheid en de behoefte aan autonomie?
  • Aansluitend gaat dr. Gertjan Schuiling dieper in op de dilemma’s waar het management tegen aan loopt wanneer zelfsturende teams zijn ingevoerd.  U herkent het vast; het invoeren van zelfsturende teams lijkt geslaagd, maar na een paar weken blijken teams niet optimaal te functioneren. Hoe verhouden hiërarchie en zelfsturing zich dan tot elkaar?
  • Het management wil ingrijpen, maar ja, het zijn tenslotte zelfsturende teams. Het blijkt dat onder verschillende omstandigheden, en vooral als het spannend wordt, een bepaalde vorm van leiderschap nodig is. Otto van Wiggen sluit de middag af door u te laten nadenken over effectiever leiderschapsgedrag bij zelfsturende teams.

Waar en wanneer?

Datum:   donderdag 12 oktober 2017
Tijdstip: 13.00 – 17.30 uur
Locatie:  Midden Nederland

Na afloop:

  • heeft u inzicht in hoe angst en stress en daarmee disfunctioneel gedrag kan ontstaan;
  • weet u wat voor leiderschap nodig is om teams te helpen zelfsturend te worden;
  • heeft u een visie op hoe u teams kunt laten groeien in een meer verantwoordelijke rol.

Aanmelden

De kosten voor dit evenement bedragen € 89. Deelnemers en alumni van AOG School of Management kunnen tegen een gereduceerd tarief van € 59 aan het event deelnemen. Meld u hier direct aan. Introducés zijn welkom!