De vooruitgang voor zijn.

Event

Inspiratiesessie Organisatie paradoxen in de zorg - AOG

Inspiratiesessie: Organisatie-paradoxen in de zorg

Goede zorg verlenen doe je samen!

We willen allemaal graag de kwaliteit van zorg en dienstverlening van cliënten en patiënten centraal stellen. Mee kunnen bewegen met persoonlijke, iets “afwijkende” wensen en zorgvragen. Ook wil je als organisatie wendbaar kunnen inspelen op veranderingen in de buitenwereld. De betrokkenheid en bevlogenheid van jullie medewerkers is een groot goed. Je wilt hun vakmanschap koesteren, maar tegelijkertijd ook resultaatgericht handelen stimuleren en in control blijven. Dit alles combineren is nog niet zo eenvoudig.

(Strategisch) Leiderschap ontwikkelen binnen jouw organisatie?

Om flexibel te kunnen schakelen, is het vaak wenselijk verantwoordelijkheden lager in de organisatie neerleggen. Maar hoe geef je mensen ruimte in een systeem waar de regeldruk hoog is? Welke rol speelt hiërarchie? Hoe zorg je dat men niet doorschiet, maar juist tegengestelde eisen aan de organisatie weet te omarmen? En dat alles wat men doet wél bijdraagt aan het grotere geheel? Samen zorgen vraagt anders denken én organiseren.

Willen jullie binnen jullie organisatie de leiderschapsvaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om succesvol te opereren in een (zelf-) zorgorganisatie? Een gedeelde visie creëren over welk gedrag nodig is om jullie strategische uitdagingen te slechten? Ga in gesprek met dr. Michiel Schoemaker en dr. Hester Duursema over hoe je het (persoonlijk) leiderschap en het lerende vermogen binnen jullie organisatie versterkt, tijdens onze inspiratiesessie: “Organisatie-paradoxen in de zorg”.

Wil je er bij zijn? Meld je hieronder aan

Om de interactie te kunnen faciliteren, hebben we maximaal 30 plaatsen. Deze worden toegekend op volgorde van aanmelding. Mocht er veel interesse zijn dan organiseren wij een tweede inspiratiesessie. We brengen je hiervan direct op de hoogte.

 


Aanmelden Inspiratiesessie Incompany

Praktische informatie

Datum: 06-07-2021
Locatie: Online via Zoom
Tijd: 15:00 - 17:00
Kosten: Geen
dr.-Michiel-Schoemaker AOG

Dr. Michiel Schoemaker

Michiel Schoemaker is in 1998 gepromoveerd op de relatie tussen nieuwe organisatievormen en personeelsmanagement met de titel: “Tussen slavernij en anarchie”. Hij is actief als adviseur, auteur, docent en onderzoeker. Zijn huidige onderzoeks- en adviesprojecten zijn gericht op organisatie-identiteit, talentmanagement, teamontwikkeling en employability. Hij is bij AOG kerndocent van de opleiding Mens- en Organisatieontwikkeling.

Hester-Duursma-AOG

Dr. Hester Duursema

Hester Duursema promoveerde op het onderwerp strategisch leiderschap; waarbij leiderschap niet wordt beschouwd vanuit het individu, maar vanuit de uitdagingen waar een organisatie voor staat. Ze is adviseur, directeur en bestuurder vanuit haar eigen bedrijf Connected Leadership. Haar ideeën bracht ze in de praktijk bij Koninklijke BLN-Schuttevaer, Neanex en Detailhandel Nederland. Ze doceert bij AOG onder andere in de leergang Nieuw Leiderschap in Organisaties.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.