Ervaringen van een alumna | Bedrijfskunde en Leiderschap

Janette-vd-Terp-ervaringen-bedrijfskunde-en-leiderschap

Janette van der Terp, alumna Bedrijfskunde en Leiderschap

In 2015 was Janette van der Terp op zoek naar een opleiding die haar algemene bedrijfsmatige kennis zou verbreden. “Ik merkte dat ik in mijn functioneren als kwaliteitscoördinator bij Univé wel de helikopterview had, maar dat de bedrijfsmatige onderbouwing nog niet voldoende van de grond kwam. Hier wilde ik mee aan de slag op een niveau dat bij mij past, zonder jarenlang te hoeven studeren. Toen ik de leergang van Bedrijfskunde en Leiderschap vond van AOG School of Management wist ik dat de juiste leergang gevonden had! Door het academische aspect van de leergang in combinatie met de focus op persoonlijk leiderschap en de duur van één jaar werd volledig aan mijn leerbehoefte voldaan.

Het bleek de juiste keuze, de combinatie van de brede bedrijfskundige kennis met persoonlijk leiderschap en organisatiepsychologie heeft mij veel opgeleverd. Zo werd tijdens de module ‘Financieel Management’ de vertaling naar de context van Univé gemaakt. Dus niet alleen maar formules, berekeningen en modellen bestuderen, maar ook aandacht voor de toepassing hiervan in de organisatie. Wat doet de communicatie van cijfers en modellen met jouw medewerkers?

Met het vak ‘Persoonlijk Leiderschap’ ga je de diepte in, niet alleen op het gebied van je eigen functioneren, maar ook op persoonlijk vlak. Natuurlijk bepaal je zelf hoe ver je hierin wilt gaan, maar mij heeft het veel inzichten opgeleverd op werk gerelateerd en persoonlijk gebied. Ik zag dit ook terug bij mijn medecursisten. Mede door het bespreken van werk gerelateerde casussen of persoonlijke zaken werd de verbinding met mijn medestudenten versterkt en kregen we meer grip op de materie.

Het contact met medestudenten is dan ook erg waardevol. Binnen de groep was de diversiteit in functies en ervaring groot, waardoor je als groep veel van elkaar kunt leren. Tijdens de leergang werd hier veel gelegenheid voor gegeven, bijvoorbeeld bij het maken van groepsopdrachten of het sparren met elkaar tijdens het schrijven van papers. Hier kwam nog bij dat de bereikbaarheid van docenten erg goed was, waardoor ik het gevoel had er zeker niet alleen voor te staan.

Wat ik na afloop van de  leergang heb meegenomen zijn sterke theoretische handvaten, nieuwe inzichten over mijzelf en meer inzicht in alle verbindingen tussen afdelingen in een bedrijf. Wanneer je op zoek bent naar een brede bedrijfskundige leergang waarbij de combinatie met persoonlijk leiderschap jou aanspreekt, dan raad ik de leergang Bedrijfskunde en Leiderschap van AOG School of Management zeker aan! “

Dit blog is een bijdrage van alumna Janette van der Terp, Kwaliteitscoördinator bij Univé Verzekeringen. Op dinsdag 19 en woensdag 20 september gaan de eerstvolgende edities van de leergang Bedrijfskunde en Leiderschap van start. Download de brochure voor meer informatie of neem contact op met de studieadviseur Ronald Hellinga via telefoonnummer 088 556 10 57 of per e-mail: hellinga@aog.nl.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.