AOG School of Management

Uitzonderlijke prestaties op het gebied van sport, wetenschap of kunsten fascineren. Maar hoe komt het dat iemand, bijvoorbeeld, een unieke prestatie op de evenwichtsbalk levert, een land of onderneming uit een crisis redt, of een universitaire studie op 14-jarige leeftijd afrondt? Hebben deze mensen een aangeboren talent? En welke rol speelt mentoring in talentontwikkeling?

Lees meer
Door: AOG School of Management op 02 mei 2018
AOG School of Management

In mei 2018 start AOG School of Management, in samenwerking met Werkgeversvereniging AWVN, voor de vierde maal het programma Visie op Werk & HR. In dit programma leren deelnemers verder te denken over de toekomst van werk in veranderende organisaties. Het biedt inzicht in ontwikkelingen in maatschappij, economie en organisaties, en geeft handvatten om deze vervolgens te vertalen naar de impact op werk, de wijze van organiseren en arbeidsverhoudingen. Door samen met andere deelnemers scenario’s te schetsen leert men de vertaling te maken naar de eigen praktijk.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 02 mei 2018
Lars Doyer

De afgelopen tijd zijn er een aantal nieuwe publicaties verschenen over de ontwikkelingen van organisaties, werk en ook over de rol van HR. MR. Lars Doyer, als docent verbonden aan het programma Visie op Werk & HR, schrijft in dit blog over één van de publicaties die hem het meest aanspreekt: ‘Reinventing organisations’ van Frederic Laloux.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 05 april 2018
Dr. Michiel Schoemaker, kerndocent Talent en Organisatieontwikkeling

De flexibiliteit van organisaties wordt steeds groter. Projectmatig werken, continu veranderen, samenwerken in netwerken, nieuwe media, het ‘nieuwe werken’, het zijn allemaal ontwikkelingen die flexibel werken alleen maar versterken. Toch doen we meer dan ooit een beroep op de inzet, prestaties en talenten van individuen en teams. Flexibiliteit versus engagement De organisatie zien als een […]

Lees meer
Door: Michiel Schoemaker op 29 maart 2018
Dr. Hans Junggeburt, kerndocent HR-Strateeg

Aan de hand van de ontwikkelingen die hij ziet bij ‘zijn’ professionals in de leergang HR-Strateeg, opinieert dr. Hans Junggeburt over een digitale toekomst voor het HR vakgebied. In eerste aanleg dachten en redeneerden deelnemers vanuit de eigen organisatie en opvattingen. Vervolgens echter Verder Denkend: vanuit de eigen professionaliteit, neutraal en openstaand voor anderen (disciplines, sectoren), kennis delend en co-creërend.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 09 maart 2018

De afgelopen decennia zijn er talloze opleidingen ontwikkeld om mensen te scholen in management- en leiderschapskwaliteiten, en management werd zo een heuse professie. Recent onderzoek onder duizenden organisaties in meer dan 30 landen laat overtuigend zien dat de kwaliteit van het management een zeer goede voorspeller is voor productiviteit, marktwaarde en groei. Gaandeweg heeft deze ontwikkeling er wel toe geleid dat in veel organisaties het belang van inhoudelijke expertise voor leidinggevenden is verdwenen. Lees in dit blog meer over de kracht van ‘expert-leiderschap’.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 19 januari 2018
AOG School of Management

AWVN en AOG School of Management zien een exponentiële groei van digitalisering en robotisering en de aandacht daarvoor, inclusief de disruptieve impact daarvan op de huidige arbeidsmarkt. Beroepen verdwijnen, nieuwe ontstaan. De middenklasse banen lijkt ernstig te krimpen (zie alle administratieve werkzaamheden in bv. de financiële sector) en daarvoor terug komen zeer hoogwaardige (hyperspecialisiatie als Google-ad word specialist) of zeer uitvoerende (koeriersdiensten) werkzaamheden. Dit stelt maatschappelijke vragen en een essentiële vraag aan iedere organisatie: wat is onze visie op werk?

Lees meer
Door: AOG School of Management op 18 december 2017

Als meisje wilde ze al piloot worden, al had ze voorafgaand aan de opleiding nog nooit gevlogen. Die droom maakte ze waar en zo werd Jolanda Stevens in 1996 piloot bij de KLM. Naast haar vlieguren, aanvankelijk over de hele wereld, tegenwoordig binnen Europa, gaf ze instructie in de simulator, gaf ze leiding en voerde ze allerlei projecten uit. Op zoek naar meer verdieping meldde ze zich aan voor de leergang Talent en Organisatieontwikkeling van AOG School of Management. Met haar diploma in de hand weet ze dat ze nog lang niet is uitgeleerd: “Als je iets gaat leren, kom je er pas achter hoe weinig je weet.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 24 oktober 2017