Deelname aan de leergang Strategisch leiderschap was voor mij een voorrecht, dat niet iedereen op 60 jarige leeftijd ten deel valt, maar wel zeer nuttig uitpakt om ervaring en moderne theorieën en kennis te combineren. Als Business Developer bij een wereldspeler op gebied van varkensgenetica, heeft het doorleven van de leerstof mij ertoe aangezet, dieper door te vragen bij mijzelf en bij mijn collega’s.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 15 mei 2017
prof.drs. Philip Wagner

Onze toekomst is onzeker en onvoorspelbaar. Dat komt doordat er op dit moment grote ontwikkelingen bij elkaar komen die elkaar beïnvloeden en versterken. Er ontstaan breukvlakken, waardoor mensen en organisaties transformeren. Maar hoe bepaalt u de koers als u niet weet hoe de toekomst eruitziet en trends uit het verleden geen antwoorden meer bieden? De oplossing ligt in uw ‘adaptive leadership’. U moet gevoelig worden voor breukvlakken en uw impact vergroten.

Lees meer
Door: Philip Wagner op 20 maart 2017

De meeste mensen willen liever toekomstige narigheid bezweren door er niet over na te denken; en achteraf te beweren dat het niet (zo) is gebeurd. Dat véél liever dan zich op de eventualiteit voor te bereiden zolang het nog kan. Maar dat heeft niks met visie te maken; dat is kop-in-het-zand. In een sophisticated variant heet dat “scenarioplanning’.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 13 september 2016

Hoe zorg je ervoor dat een noodlijdende dierentuin transformeert tot Wildlands, een duurzaam, innovatief avonturenpark met 1,3 miljoen bezoekers per jaar? Sinds Irene Louwrier (48) in 2010 begon als Manager Marketing & Sales in Emmen is ze met weinig anders bezig geweest. Nu Wildlands sinds maart goed draait, kan ze opgelucht ademhalen. “Alles wat we hebben voorspeld is gebeurd.” Lees in haar blog wat de leergangen van AOG School of Management hierin voor haar betekend hebben.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 01 juli 2016

Hoe gaat u om met onzekerheid en onvoorspelbaarheid bij het nemen van strategische beslissingen? Hoe onderbouwt u strategische keuzes en stuurt u uw organisatie in een toekomstbestendige richting? Wilt u meer weten over strategie en de rol van strategie in grillige tijden? Bekijk dan de infographic.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 01 juli 2016

Directeur-bestuurder Marcel Timmerman van Wetland Wonen in Vollenhove volgde de leergangen Verandermanagement en Business Strategy Course (tegenwoordig Strategisch Leiderschap) en behaalde zijn Master of General Management. Een leven lang leren houdt nooit op, vindt Timmerman en hij plakte er de leergang Bestuurlijk Leiderschap aan vast. Lees meer over zijn motivatie en zijn ervaringen in dit blog.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 11 mei 2016

Shell staat – graag – bekend als strategisch vooruitziend bedrijf. Al jarenlang verkondigt het met regelmaat, aan de hand van telkens twee scenario’s, de toekomst van de energiesector. De essentie van die scenario’s is steeds dat er weliswaar schonere energietechnologieën in aantocht zijn, maar dat de transitie daarnaar zodanig traag verloopt dat er nog (heel) lang CO2-houdende energiedragers nodig blijven. En met name dan de schoonste vorm daarvan: aardgas, Shell’s toekomst. Dus één centrale boodschap, telkens in twee ‘verschillende’ scenario’s verteld.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 22 februari 2016

De leergang Verandermanagement van AOG School of Management zette haar wereld op de kop. “Wat ik daar leerde, duwde me uit mijn comfortzone.” Desondanks zette ze door en volgde daarna de leergang Bestuurlijk Leiderschap. Janneke Klijn (1962), directeur-bestuurder van woningcorporatie Wold & Waard in het Westerkwartier, houdt erg van nieuwe kennis en intellectuele prikkels. “Van leren word ik gewoon blij. Daarom ga ik nu mijn master afmaken.’

Lees meer
Door: AOG School of Management op 30 maart 2015