Leiderschap in een bestuurlijke context moet vorm kunnen geven aan het organiseren van ‘scharrelruimte’. Scharrelruimte om ervaring te kunnen opdoen, alvorens een meer definitieve keuze te maken van hoe bestuurlijke vraagstukken opgelost kunnen worden. Lees in dit blog hoe tijdtolerantie ruimte geeft om vraagstukken te kunnen bevragen.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 15 mei 2018
AOG School of Management

Hoe kan het onderwijs zich voorbereiden op een totaal nieuwe wereld? Een wereld van robotica, artificial intelligence, the internet of things? Hoe ziet de school van de toekomst eruit? Krijgen leerlingen straks alleen nog online les? Of staat er dan een robot voor de klas? Marco Derksen is expert op het gebied van de digitale […]

Lees meer
Door: AOG School of Management op 14 mei 2018

De deelnemers aan de leergang Strategisch Leiderschap hebben allemaal in meer of mindere mate te maken met fundamentele veranderingen die binnen hun organisatie spelen. Hans Hubers, docent in de leergang: “Allerlei factoren spelen daarbij een rol: digitalisering, nieuwe technologieën, globalisering, wetswijzigingen, een traditioneel businessmodel dat niet meer toekomstbestendig is. De vraag is steeds vaker: waar staan we als organisatie eigenlijk voor? Voldoet onze strategie nog wel?” Lees in dit blog hoe de confrontatie met uw strategie van waarde kan zijn!

Lees meer
Door: AOG School of Management op 19 januari 2018

Komend jaar wordt de leergang Strategisch Leiderschap van AOG School of Management uitgebreid met een nieuwe module over de blockchain. Een kwestie die veel in het nieuws is en organisaties voor allerlei strategische uitdagingen stelt. Welke uitdagingen zien organisaties? En hoe zetten organisaties blockchain succesvol in? In dit blog neemt Ronald Mulder, docent in de leergang Strategisch Leiderschap, u mee in de snelle wereld van internet, blockchain en digitaal polderen.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 18 december 2017

Een keuze voor de leergang Strategisch Leiderschap van AOG School of Management betekent kiezen voor een academisch traject dat niet zozeer gaat over het aanleren van praktische leiderschapsvaardigheden, maar over de strategische vraagstukken waarvoor een leider zich gesteld ziet. Docent Leen de Waal licht in dit minicollege aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden toe welke strategische vraagstukken een leider dient te beantwoorden.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 21 september 2017

Deelname aan de leergang Strategisch leiderschap was voor mij een voorrecht, dat niet iedereen op 60 jarige leeftijd ten deel valt, maar wel zeer nuttig uitpakt om ervaring en moderne theorieën en kennis te combineren. Als Business Developer bij een wereldspeler op gebied van varkensgenetica, heeft het doorleven van de leerstof mij ertoe aangezet, dieper door te vragen bij mijzelf en bij mijn collega’s.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 15 mei 2017
prof.drs. Philip Wagner

Onze toekomst is onzeker en onvoorspelbaar. Dat komt doordat er op dit moment grote ontwikkelingen bij elkaar komen die elkaar beïnvloeden en versterken. Er ontstaan breukvlakken, waardoor mensen en organisaties transformeren. Maar hoe bepaalt u de koers als u niet weet hoe de toekomst eruitziet en trends uit het verleden geen antwoorden meer bieden? De oplossing ligt in uw ‘adaptive leadership’. U moet gevoelig worden voor breukvlakken en uw impact vergroten.

Lees meer
Door: Philip Wagner op 20 maart 2017

De meeste mensen willen liever toekomstige narigheid bezweren door er niet over na te denken; en achteraf te beweren dat het niet (zo) is gebeurd. Dat véél liever dan zich op de eventualiteit voor te bereiden zolang het nog kan. Maar dat heeft niks met visie te maken; dat is kop-in-het-zand. In een sophisticated variant heet dat “scenarioplanning’.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 13 september 2016

Hoe zorg je ervoor dat een noodlijdende dierentuin transformeert tot Wildlands, een duurzaam, innovatief avonturenpark met 1,3 miljoen bezoekers per jaar? Sinds Irene Louwrier (48) in 2010 begon als Manager Marketing & Sales in Emmen is ze met weinig anders bezig geweest. Nu Wildlands sinds maart goed draait, kan ze opgelucht ademhalen. “Alles wat we hebben voorspeld is gebeurd.” Lees in haar blog wat de leergangen van AOG School of Management hierin voor haar betekend hebben.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 01 juli 2016