AOG School of Management

Soms wonen ze elkaars colleges bij, meestal verzorgen ze ieder voor zich hun eigen verhaal. Jan van Dijk, hoogleraar aan de TU Twente, en Marco Derksen, adviseur digitale transformatie bij adviesbureau Upstream en oprichter van Marketingfacts, zijn de twee kerndocenten van de leergang Leiderschap bij Digitale Transformaties Van Dijk vanuit academisch perspectief, Derksen vanuit de praktijk. Waarover ze het roerend eens zijn is dat organisaties en bedrijven hulp nodig hebben om zich voor te bereiden op de digitale transformatie. De sprong naar de genetwerkte of 3.0-samenleving valt niet mee, maar is wel hard nodig. “Alles wordt digitaal en verbonden” is hun overtuiging.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 19 juli 2017
Blog Innoveren - Terug naar de basis - Roald Vandepoel

Vanuit zijn achtergrond aan de TU Delft is Roald Vandepoel opgeleid om problemen op te lossen. Door de jaren heen kwam hij terecht in het domein van de business-innovatie en vroeg zich af waarom organisaties almaar willen innoveren. “Welk probleem ligt eraan ten grondslag?” Nadat hij in 2001 de leergang Strategic Business Development van AOG School of Management had gevolgd, werd hij samen met Philip Wagner kerndocent van de vernieuwde leergang Innovatie en Business Development.

Lees meer
Door: Roald Vandepoel op 18 juli 2017
AOG School of Management

Big data in de zorg, om welke uitdagingen gaat het eigenlijk? Gezondheid en welzijn staan bovenaan in ons maatschappelijke wensenlijstje. Wij hebben de afgelopen decennia steeds meer zicht gekregen op belang en mogelijkheden van informatiesystemen en gegevens, maar blijft méér ook béter? Hoever brengt ons ‘meer van hetzelfde’ bij behandeling van patiënten en zorg voor ouderen? Biedt meer data uitzicht op betere diagnoses? Waar botsen geavanceerd medisch onderzoek en persoonsgerichte patiëntenzorg met onze behoefte aan privacy en veiligheid? Groeisectoren zoals gezondheid en welzijn vragen om een genuanceerde herbezinning op de gangbare informatiestrategieën. Lees het blog van Jan Grijpink.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 15 november 2016
Joost Bosma

Wat doe je als je nog één euro zou mogen investeren in klanttevredenheid? Waar geef je die ene euro dan aan uit? Het klantinvesteringsmodel helpt ons om te achterhalen waarmee we onze reizigers blij maken en wat ze het vervelendst vinden. Als we dat weten, kunnen we gericht sturen op een hogere klanttevredenheid. Lees het interview met Joost Bosma, Hoofd Klant- & Marktadvies bij de NS en gastdocent van de leergang Klantstrateeg.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 20 oktober 2016
AOG School of Management

Dit najaar, 21 november, gaat de zesde editie van de leergang Klantstrateeg van start waarin prof. dr. Peter C. Verhoef als laatste keer als kerndocent zal optreden. Peter heeft een nieuwe functie aangenomen om Executive Education bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG op te zetten. Dit biedt u een unieke kans om de leergang te volgen met twee kerndocenten! Naast Peter zal dr. Jelle Bouma deze editie ook optreden als kerndocent. Peter is onder andere hoogleraar marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft zich gespecialiseerd in klantmanagement, klant loyaliteit, multi-channel kwesties en Big Data. Onlangs heeft hij samen met Edwin Kooge en Natasha Walk een boek uitgebracht over Big Data waar Peter meer over vertelt tijdens een college opgenomen door ‘The Levitt Group – CIM’.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 17 oktober 2016
Prof. dr. Ronald Stolk & mr. Marie-José Bonthuis

De tijd van de onleesbare doktersbriefjes en de met de hand ingevulde statusoverzichten is definitief voorbij. In de zorg gaat bijna alles digitaal. Het verzamelen, opslaan en beheren van zorgdata kent een exponentiële groei. De digitale revolutie in de zorg dendert voort en leidt tot mooie onderzoeksresultaten. Toch zijn er ook zorgen: hoe veilig zijn deze data? Kunnen patiënten rekenen op respect voor hun privacy? Meer kennis over big data en een groter verantwoordelijkheidsbesef zijn essentieel in de zorg vinden kerndocenten Ronald Stolk en Marie-José Bonthuis. Volgend voorjaar gaat hun leergang Big Data in de Zorg bij AOG School of Management van start.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 13 oktober 2016