AOG School of Management

Big data in de zorg, om welke uitdagingen gaat het eigenlijk? Gezondheid en welzijn staan bovenaan in ons maatschappelijke wensenlijstje. Wij hebben de afgelopen decennia steeds meer zicht gekregen op belang en mogelijkheden van informatiesystemen en gegevens, maar blijft méér ook béter? Hoever brengt ons ‘meer van hetzelfde’ bij behandeling van patiënten en zorg voor ouderen? Biedt meer data uitzicht op betere diagnoses? Waar botsen geavanceerd medisch onderzoek en persoonsgerichte patiëntenzorg met onze behoefte aan privacy en veiligheid? Groeisectoren zoals gezondheid en welzijn vragen om een genuanceerde herbezinning op de gangbare informatiestrategieën. Lees het blog van Jan Grijpink.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 15 november 2016
Joost Bosma

Wat doe je als je nog één euro zou mogen investeren in klanttevredenheid? Waar geef je die ene euro dan aan uit? Het klantinvesteringsmodel helpt ons om te achterhalen waarmee we onze reizigers blij maken en wat ze het vervelendst vinden. Als we dat weten, kunnen we gericht sturen op een hogere klanttevredenheid. Lees het interview met Joost Bosma, Hoofd Klant- & Marktadvies bij de NS en gastdocent van de leergang Klantstrateeg.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 20 oktober 2016
AOG School of Management

Dit najaar, 21 november, gaat de zesde editie van de leergang Klantstrateeg van start waarin prof. dr. Peter C. Verhoef als laatste keer als kerndocent zal optreden. Peter heeft een nieuwe functie aangenomen om Executive Education bij de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG op te zetten. Dit biedt u een unieke kans om de leergang te volgen met twee kerndocenten! Naast Peter zal dr. Jelle Bouma deze editie ook optreden als kerndocent. Peter is onder andere hoogleraar marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft zich gespecialiseerd in klantmanagement, klant loyaliteit, multi-channel kwesties en Big Data. Onlangs heeft hij samen met Edwin Kooge en Natasha Walk een boek uitgebracht over Big Data waar Peter meer over vertelt tijdens een college opgenomen door ‘The Levitt Group – CIM’.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 17 oktober 2016
Prof. dr. Ronald Stolk & mr. Marie-José Bonthuis

De tijd van de onleesbare doktersbriefjes en de met de hand ingevulde statusoverzichten is definitief voorbij. In de zorg gaat bijna alles digitaal. Het verzamelen, opslaan en beheren van zorgdata kent een exponentiële groei. De digitale revolutie in de zorg dendert voort en leidt tot mooie onderzoeksresultaten. Toch zijn er ook zorgen: hoe veilig zijn deze data? Kunnen patiënten rekenen op respect voor hun privacy? Meer kennis over big data en een groter verantwoordelijkheidsbesef zijn essentieel in de zorg vinden kerndocenten Ronald Stolk en Marie-José Bonthuis. Volgend voorjaar gaat hun leergang Big Data in de Zorg bij AOG School of Management van start.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 13 oktober 2016

In 2014/2015 heb ik deelgenomen aan de leergang Leiderschap bij Digitale Transformaties (voorheen Digitaal Leiderschap) van AOG School of Management. De leergang is voor mij erg bruikbaar geweest. De toenemende digitalisering, de opkomende netwerksamenleving en de economische en culturele veranderingen die daarmee gepaard gaan, hebben een enorme impact op de organisatie waarin ik werkzaam ben: de bibliotheek. Maar niet alleen op de bibliotheek. Er is geen persoon, bedrijf, of maatschappelijke sector die er niet door wordt geraakt. Iedereen heeft te maken met disruptieve innovaties.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 08 augustus 2016

Klanten gedragen zich anders dan een aantal jaren geleden. Klantcontact wordt gefragmenteerder en de customer journey, ofwel klantreis, verandert. U ziet klantactivatie als een belangrijk onderdeel van uw marketingstrategie. U bent op zoek naar hoe u de strategie richting klanten kunt invullen en hoe u dat vorm kunt geven binnen uw organisatie. Wilt u meer klantwaarde creëren met uw klantstrategie? Bekijk dan de infographic.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 08 augustus 2016