Het innovatievermogen in Groningen behoort tot de subtop van Nederland, blijkt uit de recent uitgebrachte ING Innovatie Index. Innovatie die niet alleen wordt ingezet door start ups in high-tech sectoren. Maar juist door bestaande bedrijven in meer traditionele sectoren als landbouw, toerisme en zorg. Een ontwikkeling waar AOG School of Management graag bij aansluit met […]

Lees meer
Door: AOG School of Management op 29 april 2019

Onzeker over de financiële kant van je rol als manager? Het begint allemaal met de vraag waar je verantwoordelijk voor bent: het proces waarover je verantwoording moet afleggen. Hoe verder je afdwaalt van het ideale proces, hoe minder je toekomt met je geld. Kijk niet eerst naar de cijfers, maar vraag je mensen wat ze ermee bedoelen en waarop ze de cijfers hebben gebaseerd. Dan krijg je het inzicht en het zelfvertrouwen om gefundeerde beslissingen te nemen. En dan hoeven al die cijfers je geen angstzweet meer te bezorgen.

Lees meer
Door: Mariek de Groot op 28 januari 2019
Leiderschap in Management Rob Vinke

Door welke bril kijk je als leider naar de grote vraagstukken van je organisatie? Hoe combineer je verschillende perspectieven zodat je de meest effectieve interventie kunt plegen? Dat zijn vragen die aan bod komen tijdens de leergang Leiderschap in Management van AOG School of Management: een leergang die draait om zowel bedrijfskundige inzichten als persoonlijk leiderschap. Voor kerndocent Rob Vinke is het hoogtepunt elk jaar weer dat moment op de trap in het Academiegebouw. Die trotse gezichten, de bloemen en de herinnering aan een jaar waarin zoveel is gebeurd. Vinke: “Leiderschap in Management is geslaagd als de deelnemers na afloop in staat zijn organisatievraagstukken uit hun praktijk effectiever aan te pakken.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 01 november 2018

Brigitte Niemeijer, directiesecretaris provincie Groningen Na jarenlang bestuursadviseur en/of woordvoerder te zijn geweest bij diverse overheidsorganisaties werd Brigitte Niemeijer vorig jaar directiesecretaris bij de provincie Groningen. Voor haar een aanleiding zich eens goed te verdiepen in de organisatiekant van haar werkgever. Daarom heeft ze afgelopen jaar de leergang Bedrijfskunde & Leiderschap gevolgd bij AOG School […]

Lees meer
Door: AOG School of Management op 19 juli 2018

Academisch onderlegd was bestuursadviseur Barbara Huneman al, toen ze zich inschreef voor de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap. Ze studeerde biologie en werkte op dat moment bij de provincie Groningen bij Economische Zaken. “Ik heb een master gedaan op het gebied van energie en milieuwetenschappen, maar heb geen financiële of bedrijfskundige achtergrond. Om een betere gesprekspartner op die terreinen te worden had ik behoefte aan een bedrijfskundige onderlegger.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 21 mei 2018

Begin jaren negentig studeerde Herman Lübbers Geschiedenis in Groningen en was hij vastbesloten om niet het onderwijs in te gaan. Dat is gelukt: hij werkt als operational teammanager bij pensioenuitvoerder TKP in Groningen, waar hij een team aanstuurt dat de pensioenadministratie uitvoert voor mensen die in de detailhandel werken. Hij volgde de Leergang Leiderschap in Management omdat hij zijn praktische ervaring wilde aanvullen met theoretische bagage. “Academische vaardigheden heb ik genoeg, maar bij Geschiedenis leer je dan weer niets over bedrijfskundige vraagstukken.” In dit blog deelt hij zijn ervaringen met de eenjarige opleiding Leiderschap in Management.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 14 maart 2018

Een innovation challenge is een zeer effectieve wijze om kansen voor vernieuwing of verbetering in uw organisatie te ontdekken. Het is een proces waarbij teams van medewerkers, soms in samenwerking met klanten, een idee bedenken verfijnen en presenteren voor beoordelaars, zoals de directie. Het ultieme doel is vaak funding voor de realisering van het idee te krijgen. Het gaat om een ”challenge” dus zal er ook sprake zijn van een competitie tussen teams. Dit geeft een creatieve spanning, een vriendelijke competitie tussen collega’s, die bevorderlijk zal zijn voor het creatieve resultaat.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 30 januari 2018

Marcel Grit is zo’n alumnus die graag terugkomt bij de AOG School of Management voor meer. De commercieel directeur van Roelofs volgde er jaren geleden een leergang over projectontwikkeling, deed de leergang Bedrijfskunde en Leiderschap en rondde in 2014 zijn MBA met succes af. Het leukste van die laatste opleiding vond hij het Venture Lab: “Van niets iets maken, dat past goed bij mij.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 24 juli 2017

Gerrit Leeftink werkte nog bij een Amerikaans technisch bedrijf toen hij voor het eerst kennismaakte met AOG School of Management. Hij begon in Leusden met de leergang Bedrijfskunde en Leiderschap en maakte deze af in Groningen. Hij werkt inmiddels in Almelo als manager Technische Dienst bij Bolletje. “Een oer-Twents bedrijf waar ik het erg naar mijn zin heb.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 24 april 2017
drs. Delano Maccow

Docenten Delano Maccow en Henk van der Honing aan het woord over de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap. Met deze opleiding biedt AOG School of Management de unieke combinatie van sterke inhoudelijke kennis en persoonlijk leiderschap. Juist deze combinatie zorgt er al jarenlang voor dat deelnemers de opleiding niet alleen verlaten met een gedegen kennis van alle bedrijfskundige deelgebieden, maar weten ze hier ook op een juiste manier uitvoer aan te geven.

Lees meer
Door: Delano Maccow op 23 maart 2017