Een innovation challenge is een zeer effectieve wijze om kansen voor vernieuwing of verbetering in uw organisatie te ontdekken. Het is een proces waarbij teams van medewerkers, soms in samenwerking met klanten, een idee bedenken verfijnen en presenteren voor beoordelaars, zoals de directie. Het ultieme doel is vaak funding voor de realisering van het idee te krijgen. Het gaat om een ”challenge” dus zal er ook sprake zijn van een competitie tussen teams. Dit geeft een creatieve spanning, een vriendelijke competitie tussen collega’s, die bevorderlijk zal zijn voor het creatieve resultaat.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 30 januari 2018
Leiderschap in Management Rob Vinke

Door welke bril kijk je als leider naar de grote vraagstukken van je organisatie? Hoe combineer je verschillende perspectieven zodat je de meest effectieve interventie kunt plegen? Dat zijn vragen die aan bod komen tijdens de leergang Leiderschap in Management van AOG School of Management: een leergang die draait om zowel bedrijfskundige inzichten als persoonlijk leiderschap. Voor kerndocent Rob Vinke is het hoogtepunt elk jaar weer dat moment op de trap in het Academiegebouw. Die trotse gezichten, de bloemen en de herinnering aan een jaar waarin zoveel is gebeurd. Vinke: “Leiderschap in Management is geslaagd als de deelnemers na afloop in staat zijn organisatievraagstukken uit hun praktijk effectiever aan te pakken.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 09 november 2017

Marcel Grit is zo’n alumnus die graag terugkomt bij de AOG School of Management voor meer. De commercieel directeur van Roelofs volgde er jaren geleden een leergang over projectontwikkeling, deed de leergang Bedrijfskunde en Leiderschap en rondde in 2014 zijn MBA met succes af. Het leukste van die laatste opleiding vond hij het Venture Lab: “Van niets iets maken, dat past goed bij mij.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 24 juli 2017

Gerrit Leeftink werkte nog bij een Amerikaans technisch bedrijf toen hij voor het eerst kennismaakte met AOG School of Management. Hij begon in Leusden met de leergang Bedrijfskunde en Leiderschap en maakte deze af in Groningen. Hij werkt inmiddels in Almelo als manager Technische Dienst bij Bolletje. “Een oer-Twents bedrijf waar ik het erg naar mijn zin heb.”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 24 april 2017
drs. Delano Maccow

Docenten Delano Maccow en Henk van der Honing aan het woord over de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap. Met deze opleiding biedt AOG School of Management de unieke combinatie van sterke inhoudelijke kennis en persoonlijk leiderschap. Juist deze combinatie zorgt er al jarenlang voor dat deelnemers de opleiding niet alleen verlaten met een gedegen kennis van alle bedrijfskundige deelgebieden, maar weten ze hier ook op een juiste manier uitvoer aan te geven.

Lees meer
Door: Delano Maccow op 23 maart 2017

Begin jaren negentig studeerde Herman Lübbers Geschiedenis in Groningen en was hij vastbesloten om niet het onderwijs in te gaan. Dat is gelukt: hij werkt als operational teammanager bij pensioenuitvoerder TKP in Groningen, waar hij een team aanstuurt dat de pensioenadministratie uitvoert voor mensen die in de detailhandel werken. Hij volgde de Leergang Leiderschap in Management omdat hij zijn praktische ervaring wilde aanvullen met theoretische bagage. “Academische vaardigheden heb ik genoeg, maar bij Geschiedenis leer je dan weer niets over bedrijfskundige vraagstukken.” In dit blog deelt hij zijn ervaringen met de eenjarige opleiding Leiderschap in Management.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 14 maart 2017
Janette-vd-Terp-ervaringen-bedrijfskunde-en-leiderschap

In 2015 was Janette van der Terp op zoek naar een opleiding die haar algemene bedrijfsmatige kennis zou verbreden. “Ik merkte dat ik in mijn functioneren als kwaliteitscoördinator bij Univé wel de helikopterview had, maar dat de bedrijfsmatige onderbouwing nog niet voldoende van de grond kwam. Hier wilde ik mee aan de slag op een niveau dat bij mij past, zonder jarenlang te hoeven studeren. Toen ik de leergang van Bedrijfskunde en Leiderschap vond van AOG School of Management wist ik dat de juiste leergang gevonden had!”

Lees meer
Door: AOG School of Management op 30 januari 2017
Janjaap Fleurke

Een MBA, voor de een is het een lang gekoesterde wens er ooit nog een te halen, voor de ander is het een overgewaardeerde titel. Kiezen voor een MBA opleiding blijkt vaak lastig te zijn: het aanbod en de diversiteit zijn overweldigend. Vergelijken kun je niet zomaar: vaak genoeg weet je als geïnteresseerde ook niet precies wat je wilt. Goede informatie is voor een gedegen vergelijking van groot belang. Lees in dit blog meer over de unieke Kopstudie MBA van AOG School of Management.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 23 januari 2017
Leiderschap in Management Rob Vinke

Wat is uw mensbeeld? Wil de mens van nature graag werken en is zij creatief? Of is de mens van nature lui en wil zij werk zoveel mogelijk vermijden? Vrijwel iedereen die leiding geeft in een organisatie of leiding ondergaat, heeft wel een mening over wat de juiste manier is om andere mensen aan te sturen. Onze overtuigingen en standpunten bepalen in hoge mate hoe effectief we daarin kunnen zijn als leidinggevende. Het is van belang om te onderkennen dat er meerdere goede denkmodellen zijn. Meerdere goede manieren om naar de werkelijkheid te kijken. Uw waarheid is er daar één van.

Lees meer
Door: AOG School of Management op 22 december 2016