De vooruitgang voor zijn.

Aanmelden masterclass Wendbaarheid in Innovatie Verandering

Je wilt je aanmelden voor de masterclass Wendbaarheid in Innovatie en Verandering. Je meldt je makkelijk en snel aan via ons aanmeldformulier.

Hoe werkt aanmelden?

 • Je hoeft maar een paar gegevens in te vullen.
 • Je krijgt een bevestiging dat je aanmelding compleet is.

Voor wie is de masterclass?

De masterclass Wendbaarheid in Innovatie en Verandering is onmisbaar voor leidinggevenden, professionals of adviseurs die actief betrokken zijn bij verandertrajecten en processen van ontwikkeling en innovatie en daarbij merken dat men vaak terugvalt in oude patronen óf het wiel regelmatig opnieuw wordt uitgevonden.

Wat levert de masterclass je concreet op?

 • Kennis van en inzicht in de elementaire organisatiesociologie, het concept de ‘lerende organisatie’ en storytelling.
 • De vaardigheid om specifieke kennis uit je organisatie naar boven te halen en blinde vlekken en onbedoelde effecten te signaleren in het organisatiesysteem.
 • Kritische leervragen en concrete adviezen, die de basis vormen voor de dialoog in jouw organisatie of het startpunt kunnen zijn van een gezamenlijk ontwikkeltraject.

Lees de ervaring van oud-deelnemer Stiana Sibon

Oud deelnemer Stiana Sibon gaf een interview over haar ervaringen met de masterclass Wendbaarheid in Innovatie en Verandering.

Met de leergeschiedenis maak je inzichtelijk welke mentale modellen er zijn in je organisatie. Je reflecteert op wat er is gebeurd en op wat er níet is gezien. Het zijn juist díe dingen die je in de weg zitten in veranderingstrajecten”

 

Programma

 1. Bijeenkomst 1
  Het verhaal als vertrekpunt voor een gezamenlijk leerproces

  Je krijgt kennis aangereikt van de organisatiesociologie en inzicht in de functie van verhalen in organisaties. We focussen op de rol die het verleden van organisaties heeft op het huidige functioneren.

 2. Bijeenkomst 2
  Waarom doen we wat we doen?

  Om het doen en laten binnen jouw organisatie te doorgronden, ga je verschillende bronnen analyseren. Daarbij besteden we expliciet aandacht aan interviewtechnieken, waarmee je niet alleen de opvattingen van de geïnterviewden ophaalt, maar ook zicht te krijgen op het handelen en de onderliggende overwegingen.

 3. Bijeenkomst 3
  Een toekomstbestendig verhaal voor jouw organisatie

  De verschillende feiten, meningen en percepties leg je in de leergeschiedenis voor jouw organisatie naast elkaar. Je stelt op basis hiervan de kritische leervragen op voor je organisatie en formuleert adviezen voor de toekomst. Dit verhaal vormt het vertrekpunt voor een lerende dialoog in jouw organisatie.

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we nieuw gepubliceerde kennisartikelen en houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze academische opleidingen.