Mark Bokdam

Facility management is van invloed op cultuur binnen de organisatie en kan gebruikt worden om cultuur binnen organisaties te beïnvloeden. “Naar aanleiding van een uitgevoerd onderzoek voor de Masteropleiding Facility Management & Vastgoed van AOG- School of Management is gebleken dat de “onderstroom” van organisaties (net zo / nog) belangrijk(er) is voor het optimaal laten functioneren van organisaties. De facilitaire organisatie speelt een belangrijke rol in de verbinding van de organisatie met haar mensen. De medewerkers van de facilitaire organisatie voeren beleid uit en moeten dit uitleggen aan de mensen binnen de organisatie. Hiervoor moeten we onze facilitaire medewerkers in bescherming nemen, dat is een verantwoordelijkheid van de organisatie”.

Door: AOG School of Management op 21 juli 2014
SOMAafbeelding

Dat huidige functieprofielen en functiehuizen niet meer houdbaar zijn lijkt steeds duidelijker te worden. Ja tuurlijk blijft vakmanschap belangrijk en creatieve breinen nodig, maar alles wat daar tussenin zit lijkt te verdwijnen. De kennisintensieve banen lijken op termijn overgenomen te worden door technologie.

Door: AOG School of Management op 21 juli 2014
Logo Frontrunners

Bij impactvolle innovaties wordt er direct een koppeling gemaakt met technologie. Want, welke belangrijke innovaties vinden immers hun oorsprong niet in de technologie? Van het bronzen zwaard via de boekdrukkunst, de gloeilamp en antibiotica naar het internet. Hebben niet alle grote uitvindingen hun wortels in de techniek? Zonder ook maar een poging te doen tot volledigheid, noemen we het vliegtuig, de auto, televisie, de chip, computer, de CT scan, telefonie, ruimtevaart, robotica en antibiotica. Maar ook de smartphone, de computer, de wasmachine en zelfs het spoeltoilet. Allemaal innovaties die aan de wieg staan van de moderne samenleving.

Door: Roland van Kralingen op 14 juli 2014
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Wie zijn bedrijf bezoekt moet helemaal achter op het terrein van Schiphol zijn. Op internet is Aircraft Fuel Supply zelfs helemaal niet te vinden. “Vanwege beveiligingsredenen”, vertelt General Manager Klaas Winters (57), alumnus van de opleiding Bestuurlijk Leiderschap. Vanuit zijn kantoor op de eerste verdieping zijn de tien tanks gevuld met kerosine te zien. Erachter opstijgende en dalende vliegtuigen. “Een fantastische werkplek, vlakbij de wereld van Peter Stuyvesant”, zegt hij, met een hoofdknik naar de luchthaven. Na ruim tweeëntwintig jaar is hij die wereld nog lang niet moe.

Door: AOG School of Management op 10 juli 2014
Monique_van_den_Boogaard180

Dat de opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap een succes is in ons opleidingsaanbod, is inmiddels ronduit bewezen. In september gaat in Groningen editie 30 van start en in Leusden editie 21. In de opleiding zien we veel managers, professionals, beleidsmedewerkers, maar vooral deelnemers die op zoek zijn naar theoretische onderbouwing van hun ervaring en een verbreding van hun eigen blik op organisaties.

Door: AOG School of Management op 1 juli 2014
Ciska Bakema MFM

De facilitaire regieorganisatie kent vele verschijningsvormen en definities. Alumna Ciska Bakema MFM, Plv. directeur ondersteunende diensten / hoofd uitvoering bij de Hanzehogeschool Groningen, onderzocht voor haar scriptie Master of Facility Management en vastgoed onder andere de situationele factoren die voorwaardelijk zijn bij de keuze voor de facilitaire regieorganisatie bij de onderwijsbranches MBO, HBO en WO.

Door: AOG School of Management op 1 juli 2014
Opleiding Psychologie in Organisaties Max Wildschut

Leiderschap is van nature een sociale functie en dient de groep. Willen we leiderschap laten werken in de toekomst, dan moeten we terug naar die basis en een aantal diepgewortelde overtuigingen rond leiderschap loslaten.

Door: Max Wildschut op 27 juni 2014
Opleiding HR opleiding Hr-Strateeg Rob Vinke

In een wereld waar de vaste baan verdwijnt, het netwerk van netwerken zich ontvouwt en iedereen ondernemer wordt van het eigen talent mag een inzetbaarheidspaspoort (IP) niet ontbreken.

Door: Rob Vinke op 20 juni 2014
roland-van-kralingen

Misschien moet de vraag niet zijn of bedrijven en hun merken dat kunnen, maar of ze het ook willen? In principe hebben marktleiders alle ‘technieken’ in huis om consumenten te verleiden tot ‘maatschappelijk verantwoorde consumptie’. Daar bestaat wat ons betreft geen twijfel over. Maar willen ze dat ook? Willen bedrijven een hoofdrol gaan spelen in het streven naar de “Responsible Society”?

Door: Roland van Kralingen op 20 juni 2014
verandermanagement opleiding Verandermanagement Maurits Jan Vink

De wereld is vol van zaken om een mening over te hebben. Daar worden we allemaal toe uitgedaagd. We bepalen onze positie en constateren vervolgens dat anderen onze visie niet delen. En dan hebben we een verschil van mening. Op zichzelf is dat nog geen probleem. Dat wordt het, als we merken dat aan die standpunten ook belangen verbonden zijn. Kleine belangen of soms grotere belangen.

Door: AOG School of Management op 18 juni 2014